Pregled bibliografske jedinice broj: 1205183
Lanci kvalitete u proizvodnji i trgovini svinjskim mesom
Lanci kvalitete u proizvodnji i trgovini svinjskim mesom // Zbornik sažetaka 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / I. Majić, Z. Antunović (ur.).
Osijek, 2022. str. 483-487 (predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 1205183 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Lanci kvalitete u proizvodnji i trgovini svinjskim mesom
(Quality chains in pig production and trade)
Autori
Kušec, Goran ; Djurkin Kušec, Ivona ; Gvozdanović, Kristina ; Radišić, Žarko ; Komlenić, Miodrag
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik sažetaka 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma
/ I. Majić, Z. Antunović - Osijek, 2022, 483-487
Skup
57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 19.06.2022. - 24.06.2022
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Recenziran
Ključne riječi
lanci kvalitete ; svinjsko meso ; proizvodnja ; prodaja
(quality chains ; pig production ; trade)
Sažetak
Akvoća svinjskog mesa te posljedično i kvaliteta proizvoda ovise o brojnim čimbenicima, kao i njihovoj međusobnoj interakciji. Ovo je u svinjogojskoj proizvodnji rezultiralo razvojem specijalnih lanaca kvalitete koji se koriste u proizvodnji i trgovini svinjskim mesom, definirani temeljem posebnih karakteristika proizvoda. Obzirom na različite proizvodne sustave i pasmine svinja temeljem javnih ili privatnih standarda kakvoće moguće je razviti lance proizvodnje tradicionalnih proizvoda koji bi bili implementirani i u sustavima proizvodnje svinja u Republici Hrvatskoj.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek