Pregled bibliografske jedinice broj: 1197353
Polymer Materials in the Food Industry
Polymer Materials in the Food Industry // 5TH INTERNATIONAL CONFERENCE "VALLIS AUREA"
Požega, Hrvatska, 2016. str. 199-205 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1197353 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Polymer Materials in the Food Industry
Autori
Katana, Branko ; Buric, Mladen
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Skup
5TH INTERNATIONAL CONFERENCE "VALLIS AUREA"
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 22.09.2016. - 24.09.2016
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Tribology, wear, polyamide, polyethylene terephthalate
Sažetak
Owing to the continuous development of the food industry, machines with increased production efficiency are constantly being designed, whereby strict hygiene standards have to be respected. During the process of designing machines for the food industry, there is an ever-increasing need for the use of new materials exhibiting very good mechanical and tribological properties, such as polymer materials. The subject of this paper is to examine the working life of a wheel assembly made of polyethylene terephthalate (PET) material and to compare it with other materials used for this application, such as polyamide 6 (PA 6) and polyamide 6C (PA 6C). Sažetak: Neprestanim razvojem prehrambene industrije kontinuirano se razvijaju strojevi sve veće proizvodne efikasnosti pri strogim higijenskim standardima. Tijekom procesa konstruiranja strojeva za prehrambenu industriju pojavljuje se sve veća potreba za korištenjem novih materijal sa vrlo dobrim mehaničko tribološkim svojstvima kao što su polimerni materijali. Predmet ovog rada je ispitivanje radnog vijeka sklopa kotača od polietilen tereftalat (PET) materijala u odnosu na često korištene materijale za tu primjenu kao što su poliamid 6 (PA 6), poliamid 6C (PA 6C).
Izvorni jezik
Engleski