Pregled bibliografske jedinice broj: 1196300
Analiza i unaprjeđenje proizvodnje obiteljske vinarije
Analiza i unaprjeđenje proizvodnje obiteljske vinarije, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
CROSBI ID: 1196300 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza i unaprjeđenje proizvodnje obiteljske
vinarije
(Analysis and improvement of the family winery
production)
Autori
Jagunić, Zvonimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Mjesto
Zagreb
Datum
29.09
Godina
2021
Stranica
77
Mentor
Kunica, Zoran
Ključne riječi
vino ; pjenušac ; proizvodnja ; obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ; sekundarna fermentacija ; senzorski uređaj
(wine ; sparkling wine ; production ; family farm ; secondary fermentation ; sensor device)
Sažetak
U radu su opisani svrha i značaj obiteljskih gospodarstava, s naglaskom na vinarsku proizvodnju. Obiteljska gospodarstva su veličinom mali ali konkurentni proizvođači. Na primjeru obiteljske vinarije, razmotrene su mogućnosti raznih oblika unaprjeđenja proizvodnje i poslovanja. U radu je razvijeno i predstavljeno inovativno idejno rješenje senzorskog uređaja za praćenje procesa sekundarne fermentacije pjenušca u boci (Smartcork). Opisana je važnost mjerenja parametara, načinjen izbor senzora i drugih komponenti te je uređaj oblikovan i dimenzioniran.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
Profili:
Zoran Kunica
(mentor)