Pregled bibliografske jedinice broj: 119452
Proizvodnja sigurne hrane: kvaliteta i sigurnost (ispravnost)
Proizvodnja sigurne hrane: kvaliteta i sigurnost (ispravnost) // 8. International Summer University Tuzla 2003
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2003. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 119452 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja sigurne hrane: kvaliteta i sigurnost (ispravnost)
(Production of high-quality and safe foods)
Autori
Piližota, Vlasta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Skup
8. International Summer University Tuzla 2003
Mjesto i datum
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 07.07.2003. - 17.07.2003
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Kvaliteta hrane; sigurnost hrane
(Food quality; food safety)
Sažetak
Predavanjem je obuhvaćeno nekoliko tema: 1) osiguranje dovoljnih količina hrane za stanovništvo (razvijene i nerazvijene zemlje) ; 2) gubitci (uzroci, mjesta gubitaka i vrste) nakon branja (žetve) poljoprivrednih proizvoda, odnosno klanja životinja ; 3) postupci za smanjenje gubitaka ; 4) postupci za osiguranje kvalitetne i sigurne (higijenski ispravne) hrane od "berbe" do upotrebe.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0113001
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vlasta Piližota
(autor)