Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1191149

Donacija hrane: Kako motivirati zaposlenike da doniraju hranu


Ježić, Zoran; Rode, Marija
Donacija hrane: Kako motivirati zaposlenike da doniraju hranu // Hrana i zajednica / Vretenar, Nenad ; Murić, Ema (ur.).
Rijeka: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, 2022. str. 190-201


CROSBI ID: 1191149 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Donacija hrane: Kako motivirati zaposlenike da doniraju hranu
(Food donation: How to motivate employees to donate food)

Autori
Ježić, Zoran ; Rode, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni

Knjiga
Hrana i zajednica

Urednik/ci
Vretenar, Nenad ; Murić, Ema

Izdavač
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Grad
Rijeka

Godina
2022

Raspon stranica
190-201

ISBN
978-953-7813-68-0

Ključne riječi
hrana, donacije, motivacija, zaposlenici, smanjenje siromaštva
(Food, donation, motivation, employees, poverty reduction)

Sažetak
Donacija hrane akcija je koja je u stvarnosti prijeko potrebna. U svijetu u kojem je količina proizvedene veća od količine pojedene hrane, gdje je bacanje i uništavanje hrane stalan problem koji treba riješiti, gdje su klimatske promjene ozbiljan problem, gdje postoji mnogo ljudi koji su u riziku od siromaštva, doniranje hrane postaje nužnost. Upravljanje ljudskim potencijalima kao funkcija vrlo je važna za ovu temu s obzirom na to da je ključ doniranja hrane motivacija ljudi. Motivacija je poriv unutar osobe da postigne nešto, ispuni cilj. U poslovnom bi smislu svako poduzeće trebalo motivirati svoje zaposlenike na doniranje hrane. To je dobro za lokalnu zajednicu, dobro je za promociju i organizacijsku kulturu tvrtke, a dobro je i za stvaranje boljih odnosa između poduzeća i njegova okruženja. Poduzeća mogu motivirati svoje zaposlenike da daruju hranu na mnogo načina. Ističu se: dodavanje bonusa na plaću ovisno o količini donirane hrane ; pružanje popusta u restoranu/kantini tvrtke za čin doniranja hrane ; organiziranje donacija kao dio kulture poduzeća ; zahtjevi u opisima poslova da čelnici moraju uplatiti određeni iznos donacije u godini da bi bili/ostali vođe ; održavanje internih događanja na kojima zaposlenici mogu donirati hranu ; podizanje svijesti u tvrtki održavanjem seminara na temu donacije hrane, klimatskih promjena, rasipanja hrane i slično.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Zoran Ježić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

www.efri.uniri.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Ježić, Zoran; Rode, Marija
Donacija hrane: Kako motivirati zaposlenike da doniraju hranu // Hrana i zajednica / Vretenar, Nenad ; Murić, Ema (ur.).
Rijeka: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, 2022. str. 190-201
Ježić, Z. & Rode, M. (2022) Donacija hrane: Kako motivirati zaposlenike da doniraju hranu. U: Vretenar, N. & Murić, E. (ur.) Hrana i zajednica. Rijeka, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, str. 190-201.
@inbook{inbook, author = {Je\v{z}i\'{c}, Zoran and Rode, Marija}, year = {2022}, pages = {190-201}, keywords = {hrana, donacije, motivacija, zaposlenici, smanjenje siroma\v{s}tva}, isbn = {978-953-7813-68-0}, title = {Donacija hrane: Kako motivirati zaposlenike da doniraju hranu}, keyword = {hrana, donacije, motivacija, zaposlenici, smanjenje siroma\v{s}tva}, publisher = {Ekonomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Rijeka} }
@inbook{inbook, author = {Je\v{z}i\'{c}, Zoran and Rode, Marija}, year = {2022}, pages = {190-201}, keywords = {Food, donation, motivation, employees, poverty reduction}, isbn = {978-953-7813-68-0}, title = {Food donation: How to motivate employees to donate food}, keyword = {Food, donation, motivation, employees, poverty reduction}, publisher = {Ekonomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font