Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1187920

Potencijal soje u prehrambenoj industriji


Matoša Kočar, Maja; Sudarić, Aleksandra; Duvnjak, Tomislav
Potencijal soje u prehrambenoj industriji, 2022. (popularni rad).


CROSBI ID: 1187920 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Potencijal soje u prehrambenoj industriji
(Soybean potential in the food industry)

Autori
Matoša Kočar, Maja ; Sudarić, Aleksandra ; Duvnjak, Tomislav

Izvornik
Doseg

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2022

Ključne riječi
soja, kakvoća zrna, ulje, bjelančevine, nutraceutici
(soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals)

Sažetak
Sojino zrno kao jedan od vodećih biljnih izvora ulja i bjelančevina ima značajno mjesto u prehrambenoj industriji. Neprekidnim se znanstvenim i tehnološkim napretkom povećava njegova raznovrsnost upotrebe pa tako danas sojino zrno postaje važan izvor nutraceutika neophodnih u proizvodnji funkcionalne hrane. Sojini nutraceutici imaju brojne pozitivne učinke na zdravlje ljudi i životinja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek

Profili:

Avatar Url Tomislav Duvnjak (autor)

Avatar Url Aleksandra Sudarić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matoša Kočar, Maja; Sudarić, Aleksandra; Duvnjak, Tomislav
Potencijal soje u prehrambenoj industriji, 2022. (popularni rad).
Matoša Kočar, M., Sudarić, A. & Duvnjak, T. (2022) Potencijal soje u prehrambenoj industriji. Doseg. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Mato\v{s}a Ko\v{c}ar, Maja and Sudari\'{c}, Aleksandra and Duvnjak, Tomislav}, year = {2022}, keywords = {soja, kakvo\'{c}a zrna, ulje, bjelan\v{c}evine, nutraceutici}, title = {Potencijal soje u prehrambenoj industriji}, keyword = {soja, kakvo\'{c}a zrna, ulje, bjelan\v{c}evine, nutraceutici} }
@unknown{unknown, author = {Mato\v{s}a Ko\v{c}ar, Maja and Sudari\'{c}, Aleksandra and Duvnjak, Tomislav}, year = {2022}, keywords = {soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals}, title = {Soybean potential in the food industry}, keyword = {soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font