Pregled bibliografske jedinice broj: 1186229
Potencijal soje u prehrambenoj industriji
Potencijal soje u prehrambenoj industriji, 2022. (popularni rad).
CROSBI ID: 1186229 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Potencijal soje u prehrambenoj industriji
(Soybean potential for the food industry)
Autori
Matoša Kočar, Maja ; Sudarić, Aleksandra ; Duvnjak, Tomislav
Izvornik
Doseg
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2022
Ključne riječi
soja, kakvoća zrna, ulje, bjelančevine, nutraceutici
(soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals)
Sažetak
U radu je prikazan pregled kakvoće zrna soje s naglaskom na svojstva koja su iznimno važna za prehrambenu industriju. Uz bjelančevine i ulje, koji su najznačajniji u proizvodnji hrane za ljude i životinje, sojino zrno je izvor nutraceutika koji su sastavni dio funkcionalne hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek