Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1186229

Potencijal soje u prehrambenoj industriji


Matoša Kočar, Maja; Sudarić, Aleksandra; Duvnjak, Tomislav
Potencijal soje u prehrambenoj industriji, 2022. (popularni rad).


CROSBI ID: 1186229 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Potencijal soje u prehrambenoj industriji
(Soybean potential for the food industry)

Autori
Matoša Kočar, Maja ; Sudarić, Aleksandra ; Duvnjak, Tomislav

Izvornik
Doseg

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2022

Ključne riječi
soja, kakvoća zrna, ulje, bjelančevine, nutraceutici
(soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals)

Sažetak
U radu je prikazan pregled kakvoće zrna soje s naglaskom na svojstva koja su iznimno važna za prehrambenu industriju. Uz bjelančevine i ulje, koji su najznačajniji u proizvodnji hrane za ljude i životinje, sojino zrno je izvor nutraceutika koji su sastavni dio funkcionalne hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek

Profili:

Avatar Url Tomislav Duvnjak (autor)

Avatar Url Aleksandra Sudarić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matoša Kočar, Maja; Sudarić, Aleksandra; Duvnjak, Tomislav
Potencijal soje u prehrambenoj industriji, 2022. (popularni rad).
Matoša Kočar, M., Sudarić, A. & Duvnjak, T. (2022) Potencijal soje u prehrambenoj industriji. Doseg. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Mato\v{s}a Ko\v{c}ar, Maja and Sudari\'{c}, Aleksandra and Duvnjak, Tomislav}, year = {2022}, keywords = {soja, kakvo\'{c}a zrna, ulje, bjelan\v{c}evine, nutraceutici}, title = {Potencijal soje u prehrambenoj industriji}, keyword = {soja, kakvo\'{c}a zrna, ulje, bjelan\v{c}evine, nutraceutici} }
@unknown{unknown, author = {Mato\v{s}a Ko\v{c}ar, Maja and Sudari\'{c}, Aleksandra and Duvnjak, Tomislav}, year = {2022}, keywords = {soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals}, title = {Soybean potential for the food industry}, keyword = {soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font