Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1183477

Izazovi vođenja ugostiteljskih poduzeća u Zadru za vrijeme pandemije COVID-19


Perić, Lucian
Izazovi vođenja ugostiteljskih poduzeća u Zadru za vrijeme pandemije COVID-19, 2021., diplomski rad, diplomski, Zagreb


CROSBI ID: 1183477 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izazovi vođenja ugostiteljskih poduzeća u Zadru za vrijeme pandemije COVID-19
(Challenges of managing catering comapanies in Zadar during the COVID-19 pandemic)

Autori
Perić, Lucian

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Mjesto
Zagreb

Datum
22.12

Godina
2021

Stranica
100

Mentor
Gregov, Zrinka

Ključne riječi
krizni menadžment ; poduzetnik u poteškoćama ; poslovanje u vrijeme pandemije COVID-19 ; ugostiteljstvo
(crisis management ; entrepreneur in difficulty ; business at the time of the COVID-19 pandemic ; catering)

Sažetak
U ovom radu predstavljeni su rezultati istraživanja na temu izazovi upravljanja ugostiteljskim objektima u vrijeme pandemije COVID- 19. Objašnjeni su temeljni pojmovi poduzetništvo, krizni menadžment, poduzetnik u poteškoćama, ugostiteljstvo i poslovanje u vrijeme pandemije. Pandemija je utjecala na razna područja poslovanja, ali fokus je najviše na ugostiteljstvo, ugostiteljske objekte, njihove vlasnike, zaposlenike i klijente. Istražen je utjecaj pandemije COVID-19 na ugostiteljske objekte u Zadru. Primarno istraživanje provedeno je metodom ispitivanja putem ankete u kojoj je sudjelovalo 90 ispitanika, od kojih je bilo 30 vlasnika, 30 zaposlenika i 30 klijenata. Rezultati su pokazali da su vlasnicima najveći problemi bili upravljanje financijama zbog zatvaranja i značajno smanjenog prihoda, a uz istovremeno zadržavanje iste visine najma i svih ostalih fiksnih troškova. Zaposlenicima je pogodovala pomoć države za isplatu plaća, ali je i dalje ostao strah za radno mjesto i egzistenciju njihovih obitelji. Klijetima je najviše smetalo zatvaranje lokala, dok su zadovoljni mjerama zaštite protiv širenja pandemije. Pozitivne strane krize bile su zahvalnost za ono što se prije uzimalo zdravo za gotovo, bolja komunikacija i organizacija poslovanja te poticaj na bolje upravljanje poslovnim i osobnim financijama kao priprema i preventiva za neke buduće krize.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište VERN, Zagreb

Profili:

Avatar Url ZRINKA GREGOV (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Perić, Lucian
Izazovi vođenja ugostiteljskih poduzeća u Zadru za vrijeme pandemije COVID-19, 2021., diplomski rad, diplomski, Zagreb
Perić, L. (2021) 'Izazovi vođenja ugostiteljskih poduzeća u Zadru za vrijeme pandemije COVID-19', diplomski rad, diplomski, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Peri\'{c}, Lucian}, year = {2021}, pages = {100}, keywords = {krizni menad\v{z}ment, poduzetnik u pote\v{s}ko\'{c}ama, poslovanje u vrijeme pandemije COVID-19, ugostiteljstvo}, title = {Izazovi vo\djenja ugostiteljskih poduze\'{c}a u Zadru za vrijeme pandemije COVID-19}, keyword = {krizni menad\v{z}ment, poduzetnik u pote\v{s}ko\'{c}ama, poslovanje u vrijeme pandemije COVID-19, ugostiteljstvo}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Peri\'{c}, Lucian}, year = {2021}, pages = {100}, keywords = {crisis management, entrepreneur in difficulty, business at the time of the COVID-19 pandemic, catering}, title = {Challenges of managing catering comapanies in Zadar during the COVID-19 pandemic}, keyword = {crisis management, entrepreneur in difficulty, business at the time of the COVID-19 pandemic, catering}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font