Pregled bibliografske jedinice broj: 1181137
Determination of total phenolic content, antimicrobial and antioxidant activity of grape skin varieties from Ararat valley and Syuniq region
Determination of total phenolic content, antimicrobial and antioxidant activity of grape skin varieties from Ararat valley and Syuniq region // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference "With food to health" = Knjiga sažetaka s 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "Hranom do zdravlja" / Jozinović, Antun (ur.).
Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 130-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 1181137 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Determination of total phenolic content,
antimicrobial and antioxidant activity of grape
skin varieties from Ararat valley and Syuniq
region
Autori
Pavić, Valentina ; Nedeljković, Milica ; Drenjančević, Mato ; Margaryan, Kristine
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference "With food to health" = Knjiga sažetaka s 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "Hranom do zdravlja"
/ Jozinović, Antun - Osijek : Tuzla : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021, 130-130
ISBN
978-953-7005-79-5
Skup
13. međunarodni znanstveno-stručni skup: hranom do zdravlja = 13th International Scientific and Professional Conference: With food to health
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 16.09.2021. - 17.09.2021
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
armenske sorte grožđa ; ukupan sadržaj fenola ; antibakterijsko djelovanje ; antioksidacijsko djelovanje
(armenian grape varieties ; total phenolic compounds ; antimicrobial activity ; antioxidant activity)
Sažetak
The grapevine (Vitis vinifera L.) is a phenol-rich plant, and the phenolics are mainly distributed in the skin and seed of grape which show a great ability of antioxidant, antibacterial and antifungal activities. Armenia is characterized by a distinctive habitat and a very long tradition of grape growing and high-quality winemaking. Therefore, the aim of this study was to evaluate the total phenolic compounds, antibacterial and antioxidant properties of ten autochthonous Armenian varieties, with different genetic background and geographic origin.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Kemija, Biologija, Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Nutricionizam
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Sveučilište u Osijeku - Odjel za biologiju