Pregled bibliografske jedinice broj: 1180151
Računovodstveno praćenje pekarske proizvodnje
Računovodstveno praćenje pekarske proizvodnje // Računovodstvo, revizija i financije, XXXIX (2019), 11; 24-32 (nije recenziran, članak, stručni)
CROSBI ID: 1180151 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Računovodstveno praćenje pekarske proizvodnje
(Accounting monitoring of bakery production)
Autori
Cirkveni Filipović Tamara
Izvornik
Računovodstvo, revizija i financije (0353-8087) XXXIX
(2019), 11;
24-32
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
proizvodnja, računovodstvo, zalihe, pekarska djelatnost
(production, accounting, stocks, bakery activity)
Sažetak
U ovom članku autorica obrazlaže računovodstveno praćenje proizvodnje pekarskih proizvoda (kruha, peciva, kifli i dr.) u skladu sa zahtjevima računovodstvenih standarda. Budući da navedena proizvodnja zahtijeva i vođenje knjige KEUB, u članku se objašnjava i način vođenja navedene knjige. Autorica definira i važnost utvrđivanja normativa u toj djelatnosti, posebnosti koje se odnose na povrat pekarskih proizvoda i ostale specifičnosti s kojima se poduzetnici u toj djelatnosti susreću u poslovnoj praksi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
RRIF Visoka škola za financijski menadžment, Zagreb
Profili:
Tamara Cirkveni
(autor)