Pregled bibliografske jedinice broj: 1179556
OSNOVNA ZNANJA O PREHRANI KOD STUDENTATA
OSNOVNA ZNANJA O PREHRANI KOD STUDENTATA, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Split
CROSBI ID: 1179556 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
OSNOVNA ZNANJA O PREHRANI KOD STUDENTATA
(BASIC KNOWLEDGE KNOWLEDGE IN STUDENTS)
Autori
Marasović, Kristina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet
Mjesto
Split
Datum
15.05
Godina
2017
Stranica
32
Mentor
Hraste, Mladen
Ključne riječi
znanja, nutricionizam, studenti
(knowledge, nutrition, students)
Sažetak
Studenti su u upitniku o poznavanju hrane najbolje poznavali namirnice koje sadržavaju ugljikohidrate, te koja ima najviše proteina i kalorija. Isto tako studenti odlično poznaju što je uravnotežena prehrana, što je dnevna potrošnja energije i što je transgenička hrana. Studenti solidno poznaju koja je funkcija vitamina i minerala, koja namirnica ima najmanji udio masti i što je biološka hrana. Ispitanici loše poznaju koja namirnica ne sadrži prehrambena vlakna i koja supstanca sadrži najviše energije. Fizička aktivnost među ispitanicima je prisutna uvijek odnosno tijekom cijele godine kod njih 37, 7% (58 studenata), dok je samo u nekim godišnjim dobima njih 31 fizički aktivno (20, 1%). Studenti se ponekad bave fizičkom aktivnošću kod njih 60 (39%). Samo 5 studenata nikad nisu aktivni tijekom akademske godine. Kod obima vježbanja prevladavaju studenti koji vježbaju sat do dva tjedno (39, 6%, odnosno 61 student). Studenti koji vježbaju 3-4 sata tjedno, više od 4 sata tjedno i oni koji uopće ne vježbaju su u približno sličnim postotcima ( oko 20%).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam, Kineziologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Split