Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1179142

Kvaliteta mesa kunića


Vukošić, Karlo
Kvaliteta mesa kunića, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1179142 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta mesa kunića
(Rabbit meat quality)

Autori
Vukošić, Karlo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.09

Godina
2018

Stranica
25

Mentor
Kos, Ivica

Ključne riječi
kunić, kvaliteta mesa, nutritivna svojstva, senzorna svojstva
(rabbit, meat quality, nutritional properties, sensory traits)

Sažetak
Meso kunića sadrži male količine masti i kolesterola, bogato je proteinima i lako probavljivo. Također ima veliki postotak bjelančevina i omega-3 masnih kiselina te se preporuča za prehranu svim skupinama ljudi, od djece, bolesnih i starijih osoba pa do sportaša. Sama kvaliteta mesa ovisi o spolu, dobi, pasmini, načinu držanja, hranidbi, transportu, postupcima prije, tijekom i nakon klanja kunića. U uzgoju se sve veća pažnja posvećuje selekciji kunića u smjeru kvalitete mesa, a ne samo količinu i brzinu proizvodnje. Meso kunića je nježno, mekano, blijedo-ružičaste boje, a njegova aroma i okus podsjećaju na meso divljači. Konzumacija kunićeg mesa u svijetu nije na preporučenim količinama, ali postupno raste iz godine u godinu te se primjećuje pozitivan trend.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ivica Kos (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vukošić, Karlo
Kvaliteta mesa kunića, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Vukošić, K. (2018) 'Kvaliteta mesa kunića', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuko\v{s}i\'{c}, Karlo}, year = {2018}, pages = {25}, keywords = {kuni\'{c}, kvaliteta mesa, nutritivna svojstva, senzorna svojstva}, title = {Kvaliteta mesa kuni\'{c}a}, keyword = {kuni\'{c}, kvaliteta mesa, nutritivna svojstva, senzorna svojstva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuko\v{s}i\'{c}, Karlo}, year = {2018}, pages = {25}, keywords = {rabbit, meat quality, nutritional properties, sensory traits}, title = {Rabbit meat quality}, keyword = {rabbit, meat quality, nutritional properties, sensory traits}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font