Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1178056

Utjecaj meda na reološka svojstva majoneze


Ivković, Tina
Utjecaj meda na reološka svojstva majoneze, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1178056 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj meda na reološka svojstva majoneze
(Influence of Honey on Rheological Properties of Mayonnaise)

Autori
Ivković, Tina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
10.09

Godina
2020

Stranica
34

Mentor
Moslavac, Tihomir

Ključne riječi
majoneza ; med ; reološka svojstva ; procesni parametri
(mayonnaise ; honey ; rheological properties ; process parameters)

Sažetak
Majoneza je prehrambeni proizvod koji predstavlja emulziju tipa ulje-voda. Reološka svojstva su bitan čimbenik u definiranju parametara kakvoće hrane. Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj dodatka meda i procesnih parametara homogenizacije na reološka svojstva majoneze. Istraživan je utjecaj vremena homogenizacije i utjecaj brzine rotora homogenizatora na promjenu reoloških svojstava majoneze. Mjerenje reoloških svojstava majoneze provedeno je na rotacijskom viskozimetru pri temperaturi 25°C. Iz eksperimentalnih podataka mjerenja izračunati su reološki parametri: prividna viskoznost, koeficijent konzistencije i indeks tečenja. Rezultati istraživanja pokazuju da vrsta meda, kao i vrijeme homogenizacije i brzina rotora, utječu na reološka svojstva majoneze.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Tihomir Moslavac (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Ivković, Tina
Utjecaj meda na reološka svojstva majoneze, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Ivković, T. (2020) 'Utjecaj meda na reološka svojstva majoneze', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivkovi\'{c}, Tina}, year = {2020}, pages = {34}, keywords = {majoneza, med, reolo\v{s}ka svojstva, procesni parametri}, title = {Utjecaj meda na reolo\v{s}ka svojstva majoneze}, keyword = {majoneza, med, reolo\v{s}ka svojstva, procesni parametri}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivkovi\'{c}, Tina}, year = {2020}, pages = {34}, keywords = {mayonnaise, honey, rheological properties, process parameters}, title = {Influence of Honey on Rheological Properties of Mayonnaise}, keyword = {mayonnaise, honey, rheological properties, process parameters}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font