Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1178014

Tehnologija proizvodnje hladno prešanog bučinog ulja iz vrste golica


Vojnić, Snježana
Tehnologija proizvodnje hladno prešanog bučinog ulja iz vrste golica, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1178014 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje hladno prešanog bučinog ulja iz vrste golica
(Technology for the Production of Cold Pressed Pumpkin Seed Oil from the Golica Type)

Autori
Vojnić, Snježana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2020

Stranica
24

Mentor
Moslavac, Tihomir

Ključne riječi
buča ; prešanje ; hladno prešano ulje
(pumpkin seed ; press ; cold pressed oil)

Sažetak
Hladno prešano bučino ulje dobiva se od bučinih koštica najčešće roda Cucurbita pepo L. Proizvodnja se provodi isključivo mehaničkim putem, prešanjem na hidrauličnim ili pužnim prešama i to bez dodatka organskih otapala. Proces proizvodnje ulja uključuje: pranje koštice i čišćenje, sušenje koštice, mljevenje, prešanje i odvajanje netopljivih nečistoća iz sirovog ulja. Kao finalni produkt dobiva se hladno prešano ulje koje se koristi kao salatno nerafinirano ulje. Takvo bučino ulje sadrži brojne pozitivne karakeristike kao što su: karakteristična senzorska svojstva (miris, boja, okus), visoka biološko- nutritivna vrijednost, dobra održivost i posebna farmakološka svojstva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Tihomir Moslavac (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Vojnić, Snježana
Tehnologija proizvodnje hladno prešanog bučinog ulja iz vrste golica, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Vojnić, S. (2020) 'Tehnologija proizvodnje hladno prešanog bučinog ulja iz vrste golica', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vojni\'{c}, Snje\v{z}ana}, year = {2020}, pages = {24}, keywords = {bu\v{c}a, pre\v{s}anje, hladno pre\v{s}ano ulje}, title = {Tehnologija proizvodnje hladno pre\v{s}anog bu\v{c}inog ulja iz vrste golica}, keyword = {bu\v{c}a, pre\v{s}anje, hladno pre\v{s}ano ulje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vojni\'{c}, Snje\v{z}ana}, year = {2020}, pages = {24}, keywords = {pumpkin seed, press, cold pressed oil}, title = {Technology for the Production of Cold Pressed Pumpkin Seed Oil from the Golica Type}, keyword = {pumpkin seed, press, cold pressed oil}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font