Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1177511

Percepcija potrošača o sigurnosti prirodnih prehrambenih proizvoda


Milinović, Nives
Percepcija potrošača o sigurnosti prirodnih prehrambenih proizvoda, 2021., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka


CROSBI ID: 1177511 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Percepcija potrošača o sigurnosti prirodnih prehrambenih proizvoda
(Consumer perception of safety in natural food products)

Autori
Milinović, Nives

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Rijeka

Datum
30.09

Godina
2021

Stranica
63

Mentor
First Komen, Ivana

Ključne riječi
percepcija sigurnosti ; prirodni proizvodi ; potrošači ; prehrambeni proizvodi
(safety perception ; natural products ; consumers ; food products)

Sažetak
Predmet istraživanja u ovom radu je percepcija potrošača o sigurnosti prirodnih prehrambenih proizvoda. Kroz rad se pojmovno određuje sigurnost proizvoda, kao i prirodni proizvodi nakon čega slijedi određivanje varijabli koje utječu na potrošačevu percepciju sigurnosti. Na temelju teorijske podloge i dosadašnjih istraživanja kreira se hipotetski model i postavlja istraživanje. Glavni cilj ovog diplomskog rada je, na temelju provedenog istraživanja, definirati varijable koje utječu na potrošačevu percepciju sigurnosti prirodnih prehrambenih proizvoda. Kako bi se potvrdile ili opovrgnule, hipoteze su testirane T-testom. Rezultatima testa potvrđuju se sve postavljene hipoteze i donosi zaključak kako potrošači prirodne proizvode poznate marke, prirodne proizvode iz RH, prirodne proizvode koji imaju organsku oznaku kvalitete i prirodne proizvode koji imaju dizajn ambalaže koji sugerira prirodnost percipiraju kao sigurnije u odnosu na proizvode koji nemaju navedene karakteristike.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
NadSve-Sveučilište u Rijeci-uniri-drustv-18-163 - Važnost kreiranja marke proizvoda baziranih na prirodnim i tradicionalnim resursima (First Komen, Ivana, NadSve ) ( CroRIS)

Profili:

Avatar Url Ivana First Komen (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Milinović, Nives
Percepcija potrošača o sigurnosti prirodnih prehrambenih proizvoda, 2021., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka
Milinović, N. (2021) 'Percepcija potrošača o sigurnosti prirodnih prehrambenih proizvoda', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {Milinovi\'{c}, Nives}, year = {2021}, pages = {63}, keywords = {percepcija sigurnosti, prirodni proizvodi, potro\v{s}a\v{c}i, prehrambeni proizvodi}, title = {Percepcija potro\v{s}a\v{c}a o sigurnosti prirodnih prehrambenih proizvoda}, keyword = {percepcija sigurnosti, prirodni proizvodi, potro\v{s}a\v{c}i, prehrambeni proizvodi}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Milinovi\'{c}, Nives}, year = {2021}, pages = {63}, keywords = {safety perception, natural products, consumers, food products}, title = {Consumer perception of safety in natural food products}, keyword = {safety perception, natural products, consumers, food products}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font