Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1174746

Proizvodnja i kontrola kvalitete sladoleda King Obsession


Anamaria Dominko
Proizvodnja i kontrola kvalitete sladoleda King Obsession, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1174746 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i kontrola kvalitete sladoleda King Obsession
(Production and quality control of ice cream King Obsession)

Autori
Anamaria Dominko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.06

Godina
2021

Stranica
44

Mentor
Božanić, Rajka

Ključne riječi
sirovine, sladoledna smjesa, sladoled, proizvodnja, kontrola kvalitete
(ingredients, ice cream mix, ice cream, production, quality control)

Sažetak
Cilj rada bio je praćenje procesa proizvodnje sladoleda King Obsession te kontrola kvalitete sirovina i konačnog proizvoda. Proces finalizacije sladoleda sastojao se od zrenja sladoledne smjese, djelomičnog zamrzavanja, oblikovanja i punjenja sosom od čokolade te dubokog zamrzavanja. Potom se oblikovani sladoled umakao u kakao preljev, preljev tamne i bijele čokolade te posipao ekspandiranim žitaricama s kakaom. Kontrola kvalitete sastojala se od mikrobiološke analize sirovina, kemijske analize sladoledne smjese, praćenja cjelokupnog tehnološkog procesa te mikrobiološke analize gotovog proizvoda. Tijekom proizvodnje u provedenim ispitivanjima nisu utvrđena odstupanja u mikrobiološkoj ispravnosti sirovina, kao ni u kemijskom sastavu sladoledne smjese. Proizvedeni sladoled udovoljava mikrobiološkim kriterijima i kriterijima zadanih Pravilnika te proizvođačku recepturu, što upućuje na učinkovitost vođenja procesa proizvodnje prema dobroj proizvođačkoj praksi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Anamaria Dominko
Proizvodnja i kontrola kvalitete sladoleda King Obsession, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Anamaria Dominko (2021) 'Proizvodnja i kontrola kvalitete sladoleda King Obsession', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2021}, pages = {44}, keywords = {sirovine, sladoledna smjesa, sladoled, proizvodnja, kontrola kvalitete}, title = {Proizvodnja i kontrola kvalitete sladoleda King Obsession}, keyword = {sirovine, sladoledna smjesa, sladoled, proizvodnja, kontrola kvalitete}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2021}, pages = {44}, keywords = {ingredients, ice cream mix, ice cream, production, quality control}, title = {Production and quality control of ice cream King Obsession}, keyword = {ingredients, ice cream mix, ice cream, production, quality control}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font