Pregled bibliografske jedinice broj: 1170563
Razvoj kućnog pivarstva
Razvoj kućnog pivarstva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1170563 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razvoj kućnog pivarstva
(The development of home brewing)
Autori
El Habbab, Patrik
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2021
Stranica
25
Mentor
Mastanjević, Kristina
Ključne riječi
kućno pivarstvo ; povijest pivarstva ; podjela piva ; izrada piva
(home brewing ; brewing history ; beer classification ; brewing)
Sažetak
Razvoj kućnog pivarstva može se pratiti još iz doba neolitika. Osnovna forma piva se u srži nije mnogo promijenila, jedino što se iz godine u godinu razvijaju nove tehnike te novi okusi piva. Pivo se nekad koristilo kao jedno od osnovnih namirnica za preživljavanje, a pila su ga čak i djeca. Prva ozbiljnija piva u Europi pravili su redovnici te se može reći da od tad pa do danas proizvodnja piva digla na jednu visoku razinu. Danas je sve više ljudi koji vole popit domaće, drugačije pivo od onog što su navikli godinama iz trgovačkih centara. Cilj ovog rada bio je obraditi temu razvoja kućnog pivarstva, upoznavanje sa vrstama zanatskih piva, te osnovnih sastojaka koji ulaze u pivo. Isto tako navedene su razne podjele piva prema propisanim pravilnicima. Detaljnije je objašnjeno što je sve potrebno za proizvodnju craft piva, te kako i na koji način napraviti pivo za koje se s ponosom može reći da je domaće.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija