Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 116932

Mjerenje kvalitete usluga u hotelskoj industriji - atributivni pristup


Marković, Suzana
Mjerenje kvalitete usluga u hotelskoj industriji - atributivni pristup, 2003., doktorska disertacija, Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija, Rijeka


CROSBI ID: 116932 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mjerenje kvalitete usluga u hotelskoj industriji - atributivni pristup
(Service Quality Measurement in Hospitality Industry - Attributive Approach)

Autori
Marković, Suzana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija

Mjesto
Rijeka

Datum
12.02

Godina
2003

Stranica
354

Mentor
Avelini Holjevac, Ivanka

Ključne riječi
kvaliteta usluga; zadovoljstvo klijenta; mjerenje; SERVQUAL; faktorska analiza; analiza pouzdanosti; statistička analiza; hotelska industrija
(Service Quality; Customer Satisfaction; Measurement; SERVQUAL; Factor Analysis; Reliability Analysis; Statistical Analysis; Hospitality Industry)

Sažetak
Svrha i cilj ove doktorske disertacije je u okviru ekonomskih znanosti istražiti najvažnije fenomene o kvaliteti, kvaliteti usluga, zadovoljstvu klijenta i o upravljanju i mjerenju kvalitete usluga, znanstveno utemeljeno formulirati rezultate istraživanja (konceptualnog i empirijskog), te ispitati, na izabranom modelu, da li je najčešće korišteni model za mjerenje kvalitete usluga (SERVQUAL model), u različitim uslužnim djelatnostima, ujedno i najpouzdaniji model za mjerenje kvalitete usluga, u hotelskoj industriji. Stoga je i cilj ovog znanstvenog istraživanja ispitati pouzdanost i valjanost SERVQUAL modela (Parasuraman et al., 1985., 1988., 1991.) u hotelskoj industriji. Sukladno svrsi i cilju istraživanja postavljena je znanstvena hipoteza: znanstveno utemeljenim metodama i instrumentima za mjerenje kvalitete usluga, hotelski menadžeri mogu efikasno utjecati na poboljšanje kvalitete hotelskih usluga i zadovoljstvo hotelskih gostiju, kao i na poboljšanje ekonomskih performansi hotelskog poslovanja. Hipoteza je dokazana, a za njeno dokazivanje korištene su metode univarijatne, bivarijatne i multivarijatne (faktorska analiza i analiza pouzdanosti) statističke analize.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0116001

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija


Citiraj ovu publikaciju:

Marković, Suzana
Mjerenje kvalitete usluga u hotelskoj industriji - atributivni pristup, 2003., doktorska disertacija, Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija, Rijeka
Marković, S. (2003) 'Mjerenje kvalitete usluga u hotelskoj industriji - atributivni pristup', doktorska disertacija, Fakultet za turistički i hotelski menadžment Opatija, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {Markovi\'{c}, Suzana}, year = {2003}, pages = {354}, keywords = {kvaliteta usluga, zadovoljstvo klijenta, mjerenje, SERVQUAL, faktorska analiza, analiza pouzdanosti, statisti\v{c}ka analiza, hotelska industrija}, title = {Mjerenje kvalitete usluga u hotelskoj industriji - atributivni pristup}, keyword = {kvaliteta usluga, zadovoljstvo klijenta, mjerenje, SERVQUAL, faktorska analiza, analiza pouzdanosti, statisti\v{c}ka analiza, hotelska industrija}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Markovi\'{c}, Suzana}, year = {2003}, pages = {354}, keywords = {Service Quality, Customer Satisfaction, Measurement, SERVQUAL, Factor Analysis, Reliability Analysis, Statistical Analysis, Hospitality Industry}, title = {Service Quality Measurement in Hospitality Industry - Attributive Approach}, keyword = {Service Quality, Customer Satisfaction, Measurement, SERVQUAL, Factor Analysis, Reliability Analysis, Statistical Analysis, Hospitality Industry}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font