Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1167813

Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena


Grünfeld, Petra
Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1167813 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena
(Chemical composition of traditional and new hybrid varieties of chestnut)

Autori
Grünfeld, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.05

Godina
2021

Stranica
49

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
kesten ; kemijski sastav
(chestnut ; chemical composition)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je odrediti kemijski sastav 24 uzoraka kestena iz okolice Karlovca te dobivene rezultate usporediti s rezultatima drugih istraživanja. Određen je osnovni kemijski sastav: udio vode, udio pepela, udio proteina, udio prirodnog inverta, udio saharoze, udio škroba te udio masti. Analizom kemijskog sastava dobiveni su sljedeći rezultati: udio vode u ispitivanim uzorcima kestena nalazi se u rasponu od 42, 89 % do 57, 75 %, udio pepela je od 0, 80 % do 1, 83 %, udio ukupnih proteina se nalazi u rasponu od 2, 65 % do 6, 41 %, udio prirodnog inverta je u rasponu od 0, 83 % do 3, 02 %, udio saharoze je od 2, 97 % do 18, 04 %, udio škroba je u rasponu od 26, 22 % do 32, 70 % te udio masti iznosi od 0, 80 % do 1, 86 %.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grünfeld, Petra
Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Grünfeld, P. (2021) 'Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gr\"{u}nfeld, Petra}, year = {2021}, pages = {49}, keywords = {kesten, kemijski sastav}, title = {Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena}, keyword = {kesten, kemijski sastav}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gr\"{u}nfeld, Petra}, year = {2021}, pages = {49}, keywords = {chestnut, chemical composition}, title = {Chemical composition of traditional and new hybrid varieties of chestnut}, keyword = {chestnut, chemical composition}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font