Pregled bibliografske jedinice broj: 1166794
Kemijski sastav obične borovnice
Kemijski sastav obične borovnice, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1166794 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski sastav obične borovnice
(The chemical composition of bilberry)
Autori
Martinović, Andrijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
18.07
Godina
2019
Stranica
46
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
kemijski sastav ; borovnica ; obična borovnica ; Vaccinium myrtillus L
(chemical composition ; blueberry ; bilberry ; Vaccinium myrtillus L)
Sažetak
U ovom diplomskom radu određen je kemijski sastav 35 uzoraka obične borovnice (Vaccinium myrtillus L) koji su izuzeti sa 7 različitih lokacija u Gorskom Kotaru, Republika Hrvatska. Rezultati su uspoređeni sa rezultatima sličnih istražvanja. Maseni udio vode u uzorcima obične borovnice iznosio je prosječno 87, 01% , maseni udio pepela 0, 24%, udio masti 0, 45%, maseni udio proteina 0, 96% te udio šećera 7, 46 i maseni udio celulozeo od 1%. Dobiveni rezultati kemijskog sastava borovnice su statistički obrađeni.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija