Pregled bibliografske jedinice broj: 1165489
HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA
HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 1165489 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA
(VOLATILE FROM CHEESE IN A SACK DETERMINED BY NSPD)
Autori
Šaban, Petra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
28.09
Godina
2021
Stranica
42
Mentor
Marina Zekić
Ključne riječi
sir iz mišine, hlapljivi spojevi, destilacija sa dušikom i trapovima, GC-MS
(cheese in a sack, volatiles, NSPD, GC-MS)
Sažetak
U ovom završnom radu analiziran je sastav i sadržaj hlapljivih spojeva sira iz mišine. Za izolaciju hlapljivih spojeva sira korištena je destilacija s dušikom i trapovima. Hlapljivi spojevi sakupljani su u tri različita trapa tijekom 3h i tijekom 6h. Dobiveni uzorci su analizirani vezanim sustavom plinska kromatografija-spektrometrija masa na HP-5MS koloni. Najzastupljeniji spojevi u svim uzorcima su ugljikovodici, bilo da se radi o aromatskim, ravnolančanim ili razgranatim ravnolančanim ugljikovodicima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija