Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1165489

HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA


Šaban, Petra
HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 1165489 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA
(VOLATILE FROM CHEESE IN A SACK DETERMINED BY NSPD)

Autori
Šaban, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
28.09

Godina
2021

Stranica
42

Mentor
Marina Zekić

Ključne riječi
sir iz mišine, hlapljivi spojevi, destilacija sa dušikom i trapovima, GC-MS
(cheese in a sack, volatiles, NSPD, GC-MS)

Sažetak
U ovom završnom radu analiziran je sastav i sadržaj hlapljivih spojeva sira iz mišine. Za izolaciju hlapljivih spojeva sira korištena je destilacija s dušikom i trapovima. Hlapljivi spojevi sakupljani su u tri različita trapa tijekom 3h i tijekom 6h. Dobiveni uzorci su analizirani vezanim sustavom plinska kromatografija-spektrometrija masa na HP-5MS koloni. Najzastupljeniji spojevi u svim uzorcima su ugljikovodici, bilo da se radi o aromatskim, ravnolančanim ili razgranatim ravnolančanim ugljikovodicima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Marina Zekić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šaban, Petra
HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Šaban, P. (2021) 'HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}aban, Petra}, year = {2021}, pages = {42}, keywords = {sir iz mi\v{s}ine, hlapljivi spojevi, destilacija sa du\v{s}ikom i trapovima, GC-MS}, title = {HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MI\v{S}INE ODRE\DJENI POMO\'{C}U DESTILACIJE SA DU\v{S}IKOM I TRAPOVIMA}, keyword = {sir iz mi\v{s}ine, hlapljivi spojevi, destilacija sa du\v{s}ikom i trapovima, GC-MS}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}aban, Petra}, year = {2021}, pages = {42}, keywords = {cheese in a sack, volatiles, NSPD, GC-MS}, title = {VOLATILE FROM CHEESE IN A SACK DETERMINED BY NSPD}, keyword = {cheese in a sack, volatiles, NSPD, GC-MS}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font