Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1165264

Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na primjeru restorana Congo


Mušura, Stjepan - Dominik
Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na primjeru restorana Congo, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Split


CROSBI ID: 1165264 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na primjeru restorana Congo
(Peculiarities of catering in the development of tourism on the example of the Congo restaurant)

Autori
Mušura, Stjepan - Dominik

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Mjesto
Split

Datum
19.10

Godina
2021

Stranica
31

Mentor
Jurišić, Marijana

Ključne riječi
razvoj ; ugostiteljstvo ; turizam ; turistička ponuda
(development ; catering ; tourism ; tourist offer)

Sažetak
Sektor turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj jedan je od strateških sektora koji ne samo da snažno podupire gospodarstvo, već i potiče razvoj i rast ostalih gospodarskih sektora. U rijetko kojoj državi svijeta turizam čini petinu ukupnog BDP-a, kao što je slučaj u Hrvatskoj, što ga čini strateškom gospodarskom granom koja, unatoč niskoj profitabilnosti, omogućuje međunarodnu konkurentnost zemlje. Ugostiteljski objekti jedni su od najvažnijih dijelova turističke ponude, a njihovo postojanje pridonosi atraktivnosti turističke ponude. Turizam i ugostiteljstvo su sektori koji ne mogu funkcionirati jedan bez drugoga, a posebnosti i razvoj ugostiteljstva imaju direktan utjecaj na razvoj turizma u destinaciji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split

Profili:

Avatar Url Marijana Jurišić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Mušura, Stjepan - Dominik
Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na primjeru restorana Congo, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Split
Mušura, S. (2021) 'Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na primjeru restorana Congo', diplomski rad, preddiplomski, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mu\v{s}ura, Stjepan - Dominik}, year = {2021}, pages = {31}, keywords = {razvoj, ugostiteljstvo, turizam, turisti\v{c}ka ponuda}, title = {Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na primjeru restorana Congo}, keyword = {razvoj, ugostiteljstvo, turizam, turisti\v{c}ka ponuda}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mu\v{s}ura, Stjepan - Dominik}, year = {2021}, pages = {31}, keywords = {development, catering, tourism, tourist offer}, title = {Peculiarities of catering in the development of tourism on the example of the Congo restaurant}, keyword = {development, catering, tourism, tourist offer}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font