Pregled bibliografske jedinice broj: 1165264
Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na primjeru restorana Congo
Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na primjeru restorana Congo, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Split
CROSBI ID: 1165264 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Posebnosti ugostiteljstva u razvoju turizma na
primjeru restorana Congo
(Peculiarities of catering in the development of
tourism on the example of the Congo restaurant)
Autori
Mušura, Stjepan - Dominik
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Mjesto
Split
Datum
19.10
Godina
2021
Stranica
31
Mentor
Jurišić, Marijana
Ključne riječi
razvoj ; ugostiteljstvo ; turizam ; turistička ponuda
(development ; catering ; tourism ; tourist offer)
Sažetak
Sektor turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj jedan je od strateških sektora koji ne samo da snažno podupire gospodarstvo, već i potiče razvoj i rast ostalih gospodarskih sektora. U rijetko kojoj državi svijeta turizam čini petinu ukupnog BDP-a, kao što je slučaj u Hrvatskoj, što ga čini strateškom gospodarskom granom koja, unatoč niskoj profitabilnosti, omogućuje međunarodnu konkurentnost zemlje. Ugostiteljski objekti jedni su od najvažnijih dijelova turističke ponude, a njihovo postojanje pridonosi atraktivnosti turističke ponude. Turizam i ugostiteljstvo su sektori koji ne mogu funkcionirati jedan bez drugoga, a posebnosti i razvoj ugostiteljstva imaju direktan utjecaj na razvoj turizma u destinaciji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split
Profili:
Marijana Jurišić
(mentor)