Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1165259

Turistička ponuda gastronomske scene na području otoka Korčule


Jurjević, Ana
Turistička ponuda gastronomske scene na području otoka Korčule, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Split


CROSBI ID: 1165259 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Turistička ponuda gastronomske scene na području otoka Korčule
(Tourist offer of the gastronomic scene in the area of ​​the island of Korcula)

Autori
Jurjević, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Mjesto
Split

Datum
29.06

Godina
2021

Stranica
49

Mentor
Jurišić, Marijana

Ključne riječi
otok Korčula ; turizam ; gastronomija ; gastronomski turizam
(island of Korčula ; tourism ; gastronomy ; gastronomic tourism)

Sažetak
Gastronomski turizam objedinjuje putovanja i gastronomiju, a posljednjih nekoliko godina i postao je bitan dio turističkog iskustva u mnogim turističkim destinacijama. Cilj završnog rada je analizirati turističku ponudu gastronomske scene na području otoka Korčule. Analizirajući turističku ponudu gastronomske scene na otoku Korčuli može se zaključiti kako razvoj gastronomskog turizma prati razvoj turističke ponude općenito. U samom gradu Korčuli gastronomska ponuda je najbogatija u smislu ponude restorana, a konkurencija je velika. Manje općine poput Smokvice i Lumbarde uspješno razvijaju vinski turizam uz uspješne gastronomske manifestacije koje su postale sastavni dio turističke ponude. Najveći nedostatak turističke gastronomske scene otoka Korčule je, još uvijek, izrazita sezonalnost i nedostatak gastronomske ponude koja bi se isticala po posebnosti i izvrsnosti. Iznimka je nekolicine zaista uspješnih ugostiteljskih objekata koji doprinose imidžu čitavog otoka Korčule kao poželjne destinacije gastronomskog turizma.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split

Profili:

Avatar Url Marijana Jurišić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Jurjević, Ana
Turistička ponuda gastronomske scene na području otoka Korčule, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Split
Jurjević, A. (2021) 'Turistička ponuda gastronomske scene na području otoka Korčule', diplomski rad, preddiplomski, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jurjevi\'{c}, Ana}, year = {2021}, pages = {49}, keywords = {otok Kor\v{c}ula, turizam, gastronomija, gastronomski turizam}, title = {Turisti\v{c}ka ponuda gastronomske scene na podru\v{c}ju otoka Kor\v{c}ule}, keyword = {otok Kor\v{c}ula, turizam, gastronomija, gastronomski turizam}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jurjevi\'{c}, Ana}, year = {2021}, pages = {49}, keywords = {island of Kor\v{c}ula, tourism, gastronomy, gastronomic tourism}, title = {Tourist offer of the gastronomic scene in the area of ​​the island of Korcula}, keyword = {island of Kor\v{c}ula, tourism, gastronomy, gastronomic tourism}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font