Pregled bibliografske jedinice broj: 1165259
Turistička ponuda gastronomske scene na području otoka Korčule
Turistička ponuda gastronomske scene na području otoka Korčule, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Split
CROSBI ID: 1165259 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Turistička ponuda gastronomske scene na području
otoka Korčule
(Tourist offer of the gastronomic scene in the area
of the island of Korcula)
Autori
Jurjević, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Mjesto
Split
Datum
29.06
Godina
2021
Stranica
49
Mentor
Jurišić, Marijana
Ključne riječi
otok Korčula ; turizam ; gastronomija ; gastronomski turizam
(island of Korčula ; tourism ; gastronomy ; gastronomic tourism)
Sažetak
Gastronomski turizam objedinjuje putovanja i gastronomiju, a posljednjih nekoliko godina i postao je bitan dio turističkog iskustva u mnogim turističkim destinacijama. Cilj završnog rada je analizirati turističku ponudu gastronomske scene na području otoka Korčule. Analizirajući turističku ponudu gastronomske scene na otoku Korčuli može se zaključiti kako razvoj gastronomskog turizma prati razvoj turističke ponude općenito. U samom gradu Korčuli gastronomska ponuda je najbogatija u smislu ponude restorana, a konkurencija je velika. Manje općine poput Smokvice i Lumbarde uspješno razvijaju vinski turizam uz uspješne gastronomske manifestacije koje su postale sastavni dio turističke ponude. Najveći nedostatak turističke gastronomske scene otoka Korčule je, još uvijek, izrazita sezonalnost i nedostatak gastronomske ponude koja bi se isticala po posebnosti i izvrsnosti. Iznimka je nekolicine zaista uspješnih ugostiteljskih objekata koji doprinose imidžu čitavog otoka Korčule kao poželjne destinacije gastronomskog turizma.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split
Profili:
Marijana Jurišić
(mentor)