Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1165255

Značaj tartufa u turističkoj ponudi destinacije i gastronomije u Istri


Gogić, Anđela
Značaj tartufa u turističkoj ponudi destinacije i gastronomije u Istri, 2020., diplomski rad, diplomski, Split


CROSBI ID: 1165255 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Značaj tartufa u turističkoj ponudi destinacije i gastronomije u Istri
(The importance of truffles in the tourist offer of destinations and gastronomy in Istria)

Autori
Gogić, Anđela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Mjesto
Split

Datum
13.10

Godina
2020

Stranica
60

Mentor
Jurišić, Marijana

Ključne riječi
tartufi ; turistička ponuda ; turistička destinacija ; gastronomija ; Istra
(truffles ; tourist offer ; tourist destination ; gastronomy ; Istria)

Sažetak
U ovom radu sustavno se razmatra se značaj tartufa u turističkoj ponudi destinacije, ali i gastronomije u Istri. Kako bi se što bolje prikazao značaj tartufa u turističkoj ponudi destinacije i gastronomije, u radu se dao teorijski osvrt i definicije termina kao što su turistička destinacija, turistička atrakcija, turistički resurs i manifestacija, a sve u cilju boljeg poznavanja terminoloških okvira, ali i čimbenika koju utječu na oblikovanje turističke ponude te uloge i značaja koje tartufi kroz svoj potencijal mogu dati ponudi i gastronomiji, obzirom da ovdje govorimo o prehrambenoj namirnici. Proširenje konteksta i perspektive unutar koje se u ovom radu promatraju tartufi, doneseno je kroz, najprije teorijsku, analizu pojmova gastronomije i turizma, a potom i kroz detaljniji prikaz međuodnosa turizma i gastronomije. Kako bi se istaknula važnost tartufa u turizmu i gastronomiji Istre, najprije su izneseni podaci o ovom hrvatskom poluotoku. Elementi o kojima se govorilo su geografski položaj i reljef Istre, vrste tla te klimatski uvjeti. Nakon toga upoznali smo se glavnim odrednicama turističke ponude i gastronomije Istre u čijem su fokusu naravno bili tartufi kao općeprihvaćena asocijacija istih, a dani su i zanimljivi podaci o njihovim obilježjima, nutritivnim sastojcima, staništima na kojima uspijevaju te najzastupljenijim vrstama. Glavne preporuke za daljnji razvoj istarske gastronomije i turističke ponude odnose se na unaprjeđenje promocije i marketinga tartufa kao turističkog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split

Profili:

Avatar Url Marijana Jurišić (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Gogić, Anđela
Značaj tartufa u turističkoj ponudi destinacije i gastronomije u Istri, 2020., diplomski rad, diplomski, Split
Gogić, A. (2020) 'Značaj tartufa u turističkoj ponudi destinacije i gastronomije u Istri', diplomski rad, diplomski, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gogi\'{c}, An\djela}, year = {2020}, pages = {60}, keywords = {tartufi, turisti\v{c}ka ponuda, turisti\v{c}ka destinacija, gastronomija, Istra}, title = {Zna\v{c}aj tartufa u turisti\v{c}koj ponudi destinacije i gastronomije u Istri}, keyword = {tartufi, turisti\v{c}ka ponuda, turisti\v{c}ka destinacija, gastronomija, Istra}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gogi\'{c}, An\djela}, year = {2020}, pages = {60}, keywords = {truffles, tourist offer, tourist destination, gastronomy, Istria}, title = {The importance of truffles in the tourist offer of destinations and gastronomy in Istria}, keyword = {truffles, tourist offer, tourist destination, gastronomy, Istria}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font