Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1163665

Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske


Alkier, Romina; Milojica, Vedran
Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske // 10th International scientific conference Globalisation challenges and the social-economic environment of the EU / Starc, Jasmina (ur.).
Novo Mesto: University of Novo mesto Press, 2021. str. 34-47 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1163665 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske
(Satisfaction of tourists with the gastronomic offer of continental Croatia)

Autori
Alkier, Romina ; Milojica, Vedran

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
10th International scientific conference Globalisation challenges and the social-economic environment of the EU / Starc, Jasmina - Novo Mesto : University of Novo mesto Press, 2021, 34-47

ISBN
978-961-6770-50-7

Skup
10th International Scientific Conference Globalisation challenges and the social-economic environment of the EU

Mjesto i datum
Novo Mesto, Slovenija, 20.05.2021

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
gastronomija ; gastronomski turizam ; kontinentalna Hrvatska
(Gastronomy ; gastronomic tourism ; continental Croatia)

Sažetak
Danas gastronomija predstavlja daleko značajniji element turističke ponude destinacije nego što je to bilo prije nekoliko desetaka godina. Suvremeni turisti istu više ne promatraju kao zadovoljenje primarnih potreba, već kao priliku za nove doživljaje i iskustva, s obzirom da gastronomija predstavlja element nematerijalne kulturne baštine turističke destinacije, što značajno doprinosi njezinoj prepoznatljivosti i konkurentnosti na turističkom tržištu. Brojne svjetske destinacije su prepoznale važnost razvoja gastronomskog turizma, te aktivno rade na njegovom razvoju kako bi očuvale vlastitu tradiciju od zaborava, te potaknule prijašnje i nove posjetitelje da odaberu njihovu destinaciju (ponovno) za godišnji odmor. Gastronomska ponuda kontinentalne Hrvatske posjeduje značajnu poveznicu sa njezinim geografskim položajem i povijesnom tradicijom, te nudi brojne i jedinstvene delicije prepoznate diljem svijeta. Međutim, postavlja se pitanje do koje mjere je njezin gastronomski turizam razvijen? Svrha ovog rada je utvrditi trenutno stanje razvoja gastronomskog turizma kontinentalne Hrvatske. Metodologija ovog rada se zasniva na analizi objavljenih znanstvenih i stručnih radova iz područja gastronomskog turizma, te na podacima studije TOMAS stavovi i potrošnja u Hrvatskoj za 2019. godinu. U radu će se prikazati profil suvremenog turista, te njegovi stavovi prema gastronomskoj ponudi kontinentalne Hrvatske. Na osnovu nalaza će se ponuditi razvojne smjernice i model lanca vrijednosti gastronomske ponude kontinentalne Hrvatske.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija,
Veleučilište PAR

Profili:

Avatar Url Romina Alkier (autor)

Avatar Url Vedran Milojica (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada fei.uni-nm.si

Citiraj ovu publikaciju:

Alkier, Romina; Milojica, Vedran
Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske // 10th International scientific conference Globalisation challenges and the social-economic environment of the EU / Starc, Jasmina (ur.).
Novo Mesto: University of Novo mesto Press, 2021. str. 34-47 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Alkier, R. & Milojica, V. (2021) Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske. U: Starc, J. (ur.)10th International scientific conference Globalisation challenges and the social-economic environment of the EU.
@article{article, author = {Alkier, Romina and Milojica, Vedran}, editor = {Starc, J.}, year = {2021}, pages = {34-47}, keywords = {gastronomija, gastronomski turizam, kontinentalna Hrvatska}, isbn = {978-961-6770-50-7}, title = {Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske}, keyword = {gastronomija, gastronomski turizam, kontinentalna Hrvatska}, publisher = {University of Novo mesto Press}, publisherplace = {Novo Mesto, Slovenija} }
@article{article, author = {Alkier, Romina and Milojica, Vedran}, editor = {Starc, J.}, year = {2021}, pages = {34-47}, keywords = {Gastronomy, gastronomic tourism, continental Croatia}, isbn = {978-961-6770-50-7}, title = {Satisfaction of tourists with the gastronomic offer of continental Croatia}, keyword = {Gastronomy, gastronomic tourism, continental Croatia}, publisher = {University of Novo mesto Press}, publisherplace = {Novo Mesto, Slovenija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font