Pregled bibliografske jedinice broj: 1156572
Utjecaj uvjeta skladištenja na čuvanje i kvalitetu istarskih češnjaka
Utjecaj uvjeta skladištenja na čuvanje i kvalitetu istarskih češnjaka, 2021. (izvještaj).
CROSBI ID: 1156572 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj uvjeta skladištenja na čuvanje i kvalitetu
istarskih češnjaka
(The impact of storage conditions on quality of
Istrian garlic)
Autori
Goreta Ban, Smiljana ; Bažon, Iva ; Ban, Dean ; Major, Nikola
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, izvještaj
Godina
2021
Ključne riječi
Skladištenje, tradicijski kultivari, antioksidacijska svojstva, fizikalni parametri
(storage, landraces, antioxidant properties, physical parameters)
Sažetak
Istarski crveni i istarski bijeli češnjak skladišteni su kroz 4 mjeseca na dvije različite temperature. Utvrđeno je da se tradicijski kultivari različito čuvaju. Utvrđena je razlika u fizikalnim, kemijskim, biokemijskim i morfološkim parametrima između ova dva kultivara.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)