Pregled bibliografske jedinice broj: 1156566
Utjecaj tehnologije uzgoja na komponente prinosa i kvalitetu 'Istarskog crvenog' češnjaka
Utjecaj tehnologije uzgoja na komponente prinosa i kvalitetu 'Istarskog crvenog' češnjaka, 2020. (izvještaj).
CROSBI ID: 1156566 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj tehnologije uzgoja na komponente prinosa i
kvalitetu 'Istarskog crvenog' češnjaka
(The impact of growing practices on yield and quality
of garlic cv. 'Istarski crveni')
Autori
Goreta Ban, Smiljana ; Ban, Dean ; Bažon, Iva
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, izvještaj
Godina
2020
Ključne riječi
češnjak, cvijetna stabljika, fizikalno-kemijski parametri češnjaka
(garlic, flower scape, physico-chemical parameters)
Sažetak
Određena kvaliteta češnjaka može se postići različitim rokovima berbe ili zalamanjem cvijetne stabljike te je tako moguće postići veći prinos, veću suhu tvar ili jači intenzitet obojenosti. U istraživanje su bila uključena dva tradicijska kultivara Istarski crveni i Brsečki češnjak.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)