Pregled bibliografske jedinice broj: 1156402
O značaju regionalne slavonske prehrane
O značaju regionalne slavonske prehrane // Selo Lovčić - od baštine do razvoja / Bagarić, Petar ; Obad, Orlanda ; Petrović, Duško (ur.).
Zagreb: Udruga CROrk - Centar za razvoj i očuvanje ruralnih krajeva, 2014. str. 27-33
CROSBI ID: 1156402 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
O značaju regionalne slavonske prehrane
(On the importance of the regional Slavonian diet)
Autori
Rittig-Beljak, Nives
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, stručni
Knjiga
Selo Lovčić - od baštine do razvoja
Urednik/ci
Bagarić, Petar ; Obad, Orlanda ; Petrović, Duško
Izdavač
Udruga CROrk - Centar za razvoj i očuvanje ruralnih krajeva
Grad
Zagreb
Godina
2014
Raspon stranica
27-33
ISBN
978-953-58011-0-8
Ključne riječi
tradicijska prehrana ; Slavonija
(traditional diet ; nutrition ; Slavonia)
Sažetak
Slavonska je regionalna kuhinja prepoznatljiva po autentičnim jelima poput kulena, slavonske kobasice, čobanca.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Etnologija i antropologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb
Profili:
Nives Beljak
(autor)