Pregled bibliografske jedinice broj: 115321
Probiotički frementirani mliječni proizvodi
Probiotički frementirani mliječni proizvodi // Mljekarstvo, 53 (2003), 2; 111-134 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 115321 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Probiotički frementirani mliječni proizvodi
(Probiotic fermented milk products)
Autori
Tamime, Adnan ; Božanić, Rajka ; Rogelj, Irena
Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 53
(2003), 2;
111-134
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
probiotici; fermentirana mlijeka
(probiotics; fermented milk)
Sažetak
Fermentirani mliječni napici su najpopularniji komercijalni industrijski proizvodi zbog unosa probiotičkih mikroba u ljudski probavni sustav. Stoga je u ovom radu dan pregled novijih spoznaja o probiotičkim fermentiranim mliječnim proizvodima. Obuhvaćen je povijesni pregled, komercijalni probiotički mikroorganizmi te proizvodi, njihova terapijska svojstva, mogućnosti poboljšanja kvalitete različitih tipova novorazvijenih mliječnih proizvoda kao i probiotički fermentirani proizvodi od kozjeg mlijeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Dairy Science Abstracts