Pregled bibliografske jedinice broj: 1152042
Anatomske i fiziološke karakteristike kunića važne za pravilnu prehranu
Anatomske i fiziološke karakteristike kunića važne za pravilnu prehranu, 2021., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1152042 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Anatomske i fiziološke karakteristike kunića važne za pravilnu prehranu
(Anatomical and physiological characteristics of rabbits important for optimal nutrition)
Autori
Kučić, Klaudia
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
29.09
Godina
2021
Stranica
27
Mentor
Mašek, Tomislav ; Starčević, Kristina
Ključne riječi
kunić, probavni sustav, hranjive tvari
(rabbits, digestive system, nutrients)
Sažetak
Kunić (Oryctolagus) pripada redu dvojezubaca (Lagomorpha) i porodici zečeva (Leporidae). Prema načinu prehrane spadaju u obligatne biljojede. Kunići imaju mogućnost unosa velike količine hrane koja brzo prolazi kroz organizam. U želucu i tankom crijevu probava i apsorpcija slična je kao kod monogastričnih životinja. Posebnost probavnog sustava je razdvajanje većih od manjih čestica u proksimalnom dijelu debelog crijeva gdje svaka od navedenih komponenti biva posebno odvojena.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb