Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1151357

Utjecaj prehrambene industrije na okoliš - problemi i rješenja


Habuda-Stanić, Mirna
Utjecaj prehrambene industrije na okoliš - problemi i rješenja // XIV. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
Opatija, Hrvatska, 2021. (pozvano predavanje, domaća recenzija, pp prezentacija, znanstveni)


CROSBI ID: 1151357 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj prehrambene industrije na okoliš - problemi i rješenja
(The impact of the food industry on the environment - problems and solutions)

Autori
Habuda-Stanić, Mirna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, znanstveni

Skup
XIV. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 11.10.2021. - 13.10.2021

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
prehrambena industrija, okoliš, staklenički plinovi, otpad od hrane
(food industry, environment, greenhouse gases, food waste)

Sažetak
Prehrambena industrija suočava se s mnogim izazovima u 21. stoljeću kao što su klimatske promjene, povećanje potražnje hrane i globalni porast broja stanovnika, promjene i izazovi u poljoprivrednoj proizvodnji, sjetva nepoljoprivrednih kultura za proizvodnju biomase/energije, prisutnost štetnih tvari u hrani koje potječu iz okoliša ili nastaju tijekom procesa proizvodnje i prerade hrane, promjene prehrambenih navika, sigurnost hrane te nastanak i zbrinjavanje otpada. U radu su prikazani globalni trendovi negativnog utjecaja prehrambene industrije na okoliš te smjernice Ujedinjenih naroda i Europske komisije za njihovo ublažavanje i smanjenje u narednom desetljeću.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirna Habuda-Stanić (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Habuda-Stanić, Mirna
Utjecaj prehrambene industrije na okoliš - problemi i rješenja // XIV. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
Opatija, Hrvatska, 2021. (pozvano predavanje, domaća recenzija, pp prezentacija, znanstveni)
Habuda-Stanić, M. (2021) Utjecaj prehrambene industrije na okoliš - problemi i rješenja. U: XIV. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane.
@article{article, author = {Habuda-Stani\'{c}, Mirna}, year = {2021}, keywords = {prehrambena industrija, okoli\v{s}, stakleni\v{c}ki plinovi, otpad od hrane}, title = {Utjecaj prehrambene industrije na okoli\v{s} - problemi i rje\v{s}enja}, keyword = {prehrambena industrija, okoli\v{s}, stakleni\v{c}ki plinovi, otpad od hrane}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Habuda-Stani\'{c}, Mirna}, year = {2021}, keywords = {food industry, environment, greenhouse gases, food waste}, title = {The impact of the food industry on the environment - problems and solutions}, keyword = {food industry, environment, greenhouse gases, food waste}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font