Pregled bibliografske jedinice broj: 1151112
Primjena akustike u analizi kvalitete poljoprivredno prehrambenih proizvoda
Primjena akustike u analizi kvalitete poljoprivredno prehrambenih proizvoda, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1151112 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena akustike u analizi kvalitete poljoprivredno
prehrambenih proizvoda
(Acoustic analysis in quality evaluation of agro-
food products)
Autori
Bošnjak, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
18.09
Godina
2020
Stranica
27
Mentor
Galić, Ante
Ključne riječi
akustika, poljoprivredno prehrambeni proizvodi, kvaliteta
(acoustic, agro-food products, quality)
Sažetak
Primjena akustike u analizi kvalitete poljoprivredno prehrambenih proizvoda danas dobiva sve veći značaj i daje izuzetno dobre rezultate u praksi. Akustična svojstva hrane mogu se koristiti za pri analizi različitih svojstava kao što su hrskavost, čvrstoća, vodna aktivnost i niz drugih. U radu su objašnjeni pojmovi vezani uz akustiku kao i kao i neke od danas najzastupljenijih akustičnih metoda analize kvaliteta poljoprivredno prehrambenih proizvoda. Cilj ovog rada je utvrditi mogućnosti primjene akustike u analizi kvalitete poljoprivredno prehrambenih proizvoda, gdje su još uvijek potrebna su dodatna istraživanja kako bi se ta tehnologija u potpunosti shvatila i dobila širi spektar primjene.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)