Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1150029

Karakteristike potrošnje fermentiranih i „low fat“ mliječnih proizvoda kod mlade populacije


Kristić, Jelena; Sudarić, Tihana; Gvozdanović, Kristina; Živoder, Dubravka; Crnčan, Ana
Karakteristike potrošnje fermentiranih i „low fat“ mliječnih proizvoda kod mlade populacije // Zbornik radova 56. hrvatskog i 16. međunarodnog simpozija agronoma / Razman, V. ; Antunović, Z. (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 241-245 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1150029 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Karakteristike potrošnje fermentiranih i „low fat“ mliječnih proizvoda kod mlade populacije
(Characteristics of fermented and low-fat dairy products consumption among young population)

Autori
Kristić, Jelena ; Sudarić, Tihana ; Gvozdanović, Kristina ; Živoder, Dubravka ; Crnčan, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 56. hrvatskog i 16. međunarodnog simpozija agronoma / Razman, V. ; Antunović, Z. - Osijek : Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021, 241-245

Skup
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 05.09.2021. - 10.09.2021

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
fermentirani mliječni proizvodi ; „low fat“ mliječni proizvodi ; potrošnja ; mlada populacija
(fermented dairy products ; low fat dairy products ; consumption ; young population)

Sažetak
Kako bi se utvrdile karakteristike potrošnje fermentiranih i „low fat“ proizvoda, provedeno je anketno istraživanje na uzorku od 1.157 ispitanika koji spadaju u segment mlade populacije (18 - 25 godina). Rezultati su pokazali kako velik broj ispitanika (89 %) konzumira fermentirane mliječne proizvode. Žene ih u većoj mjeri (p < 0, 01) i češće (p < 0, 01) konzumiraju u odnosu na muške ispitanike. Najveća potrošnja je ostvarena u kategoriji ispitanika s najvećim mjesečnim prihodom kućanstva. Nešto manje od polovice ispitanika (49, 5 %) konzumira „low fat“ mliječne proizvode. Ponovno su ženski ispitanici ti koji više konzumiraju (p < 0, 01) ovu vrstu mliječnih proizvoda u odnosu na muške ispitanike.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Kristić, Jelena; Sudarić, Tihana; Gvozdanović, Kristina; Živoder, Dubravka; Crnčan, Ana
Karakteristike potrošnje fermentiranih i „low fat“ mliječnih proizvoda kod mlade populacije // Zbornik radova 56. hrvatskog i 16. međunarodnog simpozija agronoma / Razman, V. ; Antunović, Z. (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 241-245 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Kristić, J., Sudarić, T., Gvozdanović, K., Živoder, D. & Crnčan, A. (2021) Karakteristike potrošnje fermentiranih i „low fat“ mliječnih proizvoda kod mlade populacije. U: Razman, V. & Antunović, Z. (ur.)Zbornik radova 56. hrvatskog i 16. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Kristi\'{c}, Jelena and Sudari\'{c}, Tihana and Gvozdanovi\'{c}, Kristina and \v{Z}ivoder, Dubravka and Crn\v{c}an, Ana}, year = {2021}, pages = {241-245}, keywords = {fermentirani mlije\v{c}ni proizvodi, „low fat“ mlije\v{c}ni proizvodi, potro\v{s}nja, mlada populacija}, title = {Karakteristike potro\v{s}nje fermentiranih i „low fat“ mlije\v{c}nih proizvoda kod mlade populacije}, keyword = {fermentirani mlije\v{c}ni proizvodi, „low fat“ mlije\v{c}ni proizvodi, potro\v{s}nja, mlada populacija}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kristi\'{c}, Jelena and Sudari\'{c}, Tihana and Gvozdanovi\'{c}, Kristina and \v{Z}ivoder, Dubravka and Crn\v{c}an, Ana}, year = {2021}, pages = {241-245}, keywords = {fermented dairy products, low fat dairy products, consumption, young population}, title = {Characteristics of fermented and low-fat dairy products consumption among young population}, keyword = {fermented dairy products, low fat dairy products, consumption, young population}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font