Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1149501

Gastronomija i održivi turizam


Nimac, Nikola; Gaćina, Nikolina
Gastronomija i održivi turizam // Proceedings of the 3rd International Scientific and Professional Conference The Challenges of Today: „Sustainable coastal and maritime tourism“ / Cavrić, Branko ; Rimac, Tomislav ; Zlatović, Dragan (ur.).
Šibenik: Veleučilište u Šibeniku, 2017. str. 384-390 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 1149501 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Gastronomija i održivi turizam
(Gastronomy and sustainable development)

Autori
Nimac, Nikola ; Gaćina, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Proceedings of the 3rd International Scientific and Professional Conference The Challenges of Today: „Sustainable coastal and maritime tourism“ / Cavrić, Branko ; Rimac, Tomislav ; Zlatović, Dragan - Šibenik : Veleučilište u Šibeniku, 2017, 384-390

Skup
3rd International Scientific and Professional Conference The Challenges of Today: „Sustainable coastal and maritime tourism“

Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 12.10.2017. - 14.10.2017

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
gastronomija, restoraterstvo, sektor hrane i pića, održivi turizam.
(gastronomy, restaurant, food and beverage sector, sustainable development)

Sažetak
Temeljni ciljevi gastronomije jesu prezentirati suvremenu organizaciju odjela hrane i pića, te razvijati sposobnost ugostiteljske komunikacije i ponašanja u radnim operacijama. Prezentacija aktualnih trendova u gastronomiji i restoraterstvu predstavljaju jedan od uvjeta za uspješno oblikovanja cjelovite gastronomske ponude u odjelu hrane i pića, i sam razvoj turizma uopće. Održivi razvoj od iznimne je važnosti za turizam, ali i za cjelokupnu zajednicu. On predstavlja brigu za okoliš, gospodarstvo i društvo, gastronomiju i restoraterstvo tako da se što učinkovitije troše prirodni resursi. U posljednjih nekoliko godina čovjek sve više postaje svjestan činjenice da treba živjeti zdravo i ekološki razmišljati. Takav način življenja prenosi se i na turizam, pa se tako sve više cijene destinacije koje brinu o održivom razvoju. Održivi turizam u današnje je vrijeme odrednica koja je bitna za općeniti razvoj turizma i poboljšanje gospodarskog razvoja. U kontekstu održivosti turizma, gastronomija može imati značajan utjecaj na njegovo poboljšanje. Kako bi turizam bio održiv u takav razvoj trebaju biti uključeni gotovo svi sudionici, od lokalne zajednice, stanovništva, turista, pa do turističkih posrednika i agencija koje dovode turiste

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Nutricionizam, Integrativna bioetika (prirodne, tehničke, biomedicina i zdravstvo, biotehničke, društvene, humanističke znanosti)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Šibeniku

Profili:

Avatar Url Nikolina Gaćina (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

www.konferencija-vus.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Nimac, Nikola; Gaćina, Nikolina
Gastronomija i održivi turizam // Proceedings of the 3rd International Scientific and Professional Conference The Challenges of Today: „Sustainable coastal and maritime tourism“ / Cavrić, Branko ; Rimac, Tomislav ; Zlatović, Dragan (ur.).
Šibenik: Veleučilište u Šibeniku, 2017. str. 384-390 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Nimac, N. & Gaćina, N. (2017) Gastronomija i održivi turizam. U: Cavrić, B., Rimac, T. & Zlatović, D. (ur.)Proceedings of the 3rd International Scientific and Professional Conference The Challenges of Today: „Sustainable coastal and maritime tourism“.
@article{article, author = {Nimac, Nikola and Ga\'{c}ina, Nikolina}, year = {2017}, pages = {384-390}, keywords = {gastronomija, restoraterstvo, sektor hrane i pi\'{c}a, odr\v{z}ivi turizam.}, title = {Gastronomija i odr\v{z}ivi turizam}, keyword = {gastronomija, restoraterstvo, sektor hrane i pi\'{c}a, odr\v{z}ivi turizam.}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u \v{S}ibeniku}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Nimac, Nikola and Ga\'{c}ina, Nikolina}, year = {2017}, pages = {384-390}, keywords = {gastronomy, restaurant, food and beverage sector, sustainable development}, title = {Gastronomy and sustainable development}, keyword = {gastronomy, restaurant, food and beverage sector, sustainable development}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u \v{S}ibeniku}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font