Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1149172

RAZINA ANKSIOZNOSTI I KONZUMACIJA KAVE MEĐU STUDENTIMA


Nicole Nevenka Ćurić
RAZINA ANKSIOZNOSTI I KONZUMACIJA KAVE MEĐU STUDENTIMA, 2021., diplomski rad, diplomski, Osijek


CROSBI ID: 1149172 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
RAZINA ANKSIOZNOSTI I KONZUMACIJA KAVE MEĐU STUDENTIMA
(Levels of anxiety and coffie consumation among students)

Autori
Nicole Nevenka Ćurić

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Mjesto
Osijek

Datum
04.10

Godina
2021

Stranica
29

Mentor
Degmečić, Dunja

Ključne riječi
anksioznost, kava, studenti medicine
(anxiety, coffee, medical students)

Sažetak
Ciljevi istraživanja: Ciljevi istraživanja ovoga diplomskog rada su bili ispitati utječe li razina anksioznosti i psihičko stanje na konzumaciju kave, ispitati odnos razine anksioznosti i konzumacije kave te ispitati povezanost konzumacije kave s razinom anksioznosti ovisno o spolu. Nacrt studije: Studija je ustrojena kao presječno istraživanje. Ispitanici i metode: U istraživanju su sudjelovali studenti medicine Medicinskog fakulteta u Osijeku. Kao instrument istraživanja koristio se anonimni online anketni upitnik kreiran za ovo istraživanje koji se sastojao od dva dijela. Prvi dio se odnosio na demografske podatke, a drugi dio se odnosio na procjenu razine anksioznosti (SAS) i konzumaciju kave (Motives for Caffeine Consumption Questionnaire). Rezultati: Kavu konzumira 174 (87 %) ispitanika. S obzirom na vrijednost skale anksioznosti, 85 (48, 9 %) ispitanika nema izraženu anksioznost, a ima ju 89 (51, 1 %) ispitanika. Anksioznost značajnije više imaju ispitanici koji povremeno, dosta često ili skoro uvijek/ uvijek konzumiraju kavu u stresnim situacijama. Značajno je veće slaganje s tvrdnjama da kava pomaže u stresnim situacijama, te da od kave znatno bolje uče kada ju konzumiraju kod ispitanika koji konzumiraju više kave. Nema značajne razlike u raspodjeli muškaraca i žena u odnosu na to jesu li anksiozni i konzumiraju li kavu. Zaključak: Većina ispitanika ima izraženu anksioznost. Nema značajne razlike u raspodjeli ispitanika prema konzumiranju kave i prisutne anksioznosti. Od ispitanika koji su anksiozni, značajno je više onih koji više konzumiraju kavu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Klinički bolnički centar Osijek,
Medicinski fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Dunja Degmečić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Nicole Nevenka Ćurić
RAZINA ANKSIOZNOSTI I KONZUMACIJA KAVE MEĐU STUDENTIMA, 2021., diplomski rad, diplomski, Osijek
Nicole Nevenka Ćurić (2021) 'RAZINA ANKSIOZNOSTI I KONZUMACIJA KAVE MEĐU STUDENTIMA', diplomski rad, diplomski, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, year = {2021}, pages = {29}, keywords = {anksioznost, kava, studenti medicine}, title = {RAZINA ANKSIOZNOSTI I KONZUMACIJA KAVE ME\DJU STUDENTIMA}, keyword = {anksioznost, kava, studenti medicine}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2021}, pages = {29}, keywords = {anxiety, coffee, medical students}, title = {Levels of anxiety and coffie consumation among students}, keyword = {anxiety, coffee, medical students}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font