Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1148603

Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike


Sušilović, Mia
Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1148603 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike
(Influence of production technology on thequality of planica liqueur)

Autori
Sušilović, Mia

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.09

Godina
2021

Stranica
15

Mentor
Mihaljević Žulj, Marin

Ključne riječi
liker, kemijska analiza, destilacija, maginja
(liquer, chemical analysis, destillation)

Sažetak
Obična planika (Arbutus unedo L. ) voćna je vrsta rasprostranjena na području mediteranske zone, duž cijele Jadranske obale. U Hrvatskoj raste samoniklo, te njeno prirodno stanište predstavljaju šumoviti krajevi i kameni obronci. Plod planike čini višesjemena jestiva boba, poznatija kao "Maginja". Od navedenih plodova uzeti su uzorci cijelih plodova i uzorci gnječenih plodova, od kojih je dobiven liker. Kemijskim analizama utvrđena je alkoholna jakost, ukupna kiselost te udio ukupnih fenola iz dobivenog destilata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sušilović, Mia
Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Sušilović, M. (2021) 'Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Su\v{s}ilovi\'{c}, Mia}, year = {2021}, pages = {15}, keywords = {liker, kemijska analiza, destilacija, maginja}, title = {Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike}, keyword = {liker, kemijska analiza, destilacija, maginja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Su\v{s}ilovi\'{c}, Mia}, year = {2021}, pages = {15}, keywords = {liquer, chemical analysis, destillation}, title = {Influence of production technology on thequality of planica liqueur}, keyword = {liquer, chemical analysis, destillation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font