Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1148572

Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19


Serdarušić, Kaja
Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1148572 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19
(Eating habits of students during social isolation caused by the COVID-19 pandemic)

Autori
Serdarušić, Kaja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.09

Godina
2021

Stranica
27

Mentor
Gajdoš Kljusurić, Jasenka

Ključne riječi
COVID-19 ; prehrambene navike ; socijalna izolacija ; studenti ; anketa
(COVID19 ; dietary habits ; lockdown ; college students ; online questionnaire)

Sažetak
Svjetska zdravstvena organizacija je 11. ožujka 2020. godine proglasila globalnu pandemiju COVID- 19. U cilju smanjenja incidencije i broja žrtava, mnogo država je proglasilo mjere socijalne izolacije kao prvu liniju prevencije širenja zaraze. Novonastale promjene u svakodnevici su neupitno utjecale na prehrambene navike i stil života. U svrhu prikupljanja informacija o prehrambenim navikama formuliran je anketni upitnik sastavljen od 78 pitanja (sociodemograski podaci, stil života i prehrambeno ponašanje). U istraživanju je sudjelovalo 100 studenata. Analize pokazuju kako su osobe u prosjeku provodile više vremena pred ekranom te imali lošiju kvalitetu sna što odgovara otprije poznatim trendovima. Rezultati su pokazali povećanje konzumacije voća i povrća te smanjenje konzumacije alkohola. Značajan broj ispitanika je povećao broj dnevno konzumiranih obroka te je utvrđen viši postotak konzumacije samostalno pripremljenih obroka. Opravdano je zaključiti kako je ciljana populacija ispitanika usvojila konvencionalno zdravije prehrambene navike tijekom boravka u izolaciji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Nutricionizam, Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasenka Gajdoš Kljusurić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.pbf.unizg.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Serdarušić, Kaja
Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Serdarušić, K. (2021) 'Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Serdaru\v{s}i\'{c}, Kaja}, year = {2021}, pages = {27}, keywords = {COVID-19, prehrambene navike, socijalna izolacija, studenti, anketa}, title = {Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19}, keyword = {COVID-19, prehrambene navike, socijalna izolacija, studenti, anketa}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Serdaru\v{s}i\'{c}, Kaja}, year = {2021}, pages = {27}, keywords = {COVID19, dietary habits, lockdown, college students, online questionnaire}, title = {Eating habits of students during social isolation caused by the COVID-19 pandemic}, keyword = {COVID19, dietary habits, lockdown, college students, online questionnaire}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font