Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1148518

Proizvodnja, sastav i svojstva bivoljeg mlijeka te mogućnosti njegove prerade


Kovačević, Natalija
Proizvodnja, sastav i svojstva bivoljeg mlijeka te mogućnosti njegove prerade, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1148518 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja, sastav i svojstva bivoljeg mlijeka te mogućnosti njegove prerade
(Production, composition and properties of buffalo milk and the possibility of its processing)

Autori
Kovačević, Natalija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2021

Stranica
42

Mentor
Antunac, Neven

Ključne riječi
bivoli, mlijeko bivolica, Mozzarella
(buffalo, buffalo milk, Mozzarella)

Sažetak
U ukupnoj svjetskoj proizvodnji mlijeka, mlijeko bivolica nalazi se na drugom mjestu (14, 57 %), odmah iza kravljeg (81, 44 %). Bivolice u proizvodnji mlijeka dobivaju na sve većem značaju u cijelom svijetu, ali zbog gospodarskih razloga (sustavi držanja, proizvodni potencijal) zastupljene su u manjoj mjeri. U usporedbi s kravljim, mlijeko bivolica sadrži više mliječne masti, proteina, kazeina i kalcija što utječe na kraće vrijeme zgrušavanja. Na preradbena svojstva mlijeka bivolica utječu karakterističan kemijski sastav i fizikalno kemijska svojstva mlijeka. Mlijeko bivolica pogodno je za preradu u razne mliječne proizvode, a najpoznatiji proizvod je sir Mozzarella.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Natalija
Proizvodnja, sastav i svojstva bivoljeg mlijeka te mogućnosti njegove prerade, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kovačević, N. (2021) 'Proizvodnja, sastav i svojstva bivoljeg mlijeka te mogućnosti njegove prerade', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Natalija}, year = {2021}, pages = {42}, keywords = {bivoli, mlijeko bivolica, Mozzarella}, title = {Proizvodnja, sastav i svojstva bivoljeg mlijeka te mogu\'{c}nosti njegove prerade}, keyword = {bivoli, mlijeko bivolica, Mozzarella}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Natalija}, year = {2021}, pages = {42}, keywords = {buffalo, buffalo milk, Mozzarella}, title = {Production, composition and properties of buffalo milk and the possibility of its processing}, keyword = {buffalo, buffalo milk, Mozzarella}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font