Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1146929

Određivanje kvalitete hrane


Kirch-Leto, Annabella
Određivanje kvalitete hrane, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za kemiju, Osijek


CROSBI ID: 1146929 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje kvalitete hrane
(Determination of food quality)

Autori
Kirch-Leto, Annabella

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Odjel za kemiju

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2021

Stranica
33

Mentor
Samardžić, Mirela

Ključne riječi
kvaliteta hrane ; sigurnost hrane ; analiza hrane ; aditivi ; organoleptička svojstva
(food quality ; food safety ; food analysis ; additives ; organoleptic properties)

Sažetak
Određivanje kvalitete hrane je vrlo važan postupak pri kojemu se upotrebljavaju razne analitičke metode u svrhu prikupljana podataka o udjelima pojedinih elemenata u hrani, njezinoj sigurnosti, hranjivoj vrijednosti te ispitivanja organoleptičkih svojstava. Najčešće upotrebljavane metode kemijske analize hrane su kromatografske, spektrofotometrijske, volumetrijske, gravimetrijske, taložne i destilacijske metode. Cilj ovog rada bio je istražiti i opisati metode koje se upotrebljavaju prilikom analize hrane te otkriti zašto se hrana uopće mora provjeravati, što su to organoleptička svojstva te analizira li se hrana samo pomoću instrumenata ili i na druge načine, također razjasniti što se sve nalazi u hrani i kako određene komponente djeluju na hranu te kakav je utjecaj mikroorganizama. Osim prethodno navedenog, spomenute su i zakonske regulacije vezane za dodatke hrani te potrebe tržišta vezane za hranu koja se prodaje u trgovinama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Osijeku - Odjel za kemiju

Profili:

Avatar Url Mirela Samardžić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kirch-Leto, Annabella
Određivanje kvalitete hrane, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za kemiju, Osijek
Kirch-Leto, A. (2021) 'Određivanje kvalitete hrane', diplomski rad, preddiplomski, Odjel za kemiju, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kirch-Leto, Annabella}, year = {2021}, pages = {33}, keywords = {kvaliteta hrane, sigurnost hrane, analiza hrane, aditivi, organolepti\v{c}ka svojstva}, title = {Odre\djivanje kvalitete hrane}, keyword = {kvaliteta hrane, sigurnost hrane, analiza hrane, aditivi, organolepti\v{c}ka svojstva}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kirch-Leto, Annabella}, year = {2021}, pages = {33}, keywords = {food quality, food safety, food analysis, additives, organoleptic properties}, title = {Determination of food quality}, keyword = {food quality, food safety, food analysis, additives, organoleptic properties}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font