Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1146814

Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Srijem


Ćorić, Mijo
Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Srijem, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1146814 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Srijem
(Influence of partial defoliation on the chemical composition of grapes of the 'Graševina' variety in conditions wine growing region Srijem)

Autori
Ćorić, Mijo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.09

Godina
2021

Stranica
24

Mentor
Andabaka, Željko

Neposredni voditelj
Šikuten, Iva

Ključne riječi
defolijacija ; grožđe ; fenofaza ; Graševina
(defoliation ; grapes ; phenophase ; Graševina)

Sažetak
Defolijacija je zahvat zelene rezidbe kojim se uklanjaju listovi vinove loze. Ovaj zahvat može se koristiti u različitim periodima vegetacije vinove loze. Ovisno o periodu defolijacija može biti rana ili kasna. Rana defolijacija podrazumijeva period uklanjanje lišća prije cvatnje, do zametanja bobica, dok se kasna defolijacija izvršava početkom šare bobica. U ovom radu istraživana su tri termina defolijacije te njihov utjecaj na kemijski sastav grožđa. Defolijacija nakon cvatnje rezultirala je s najvišim sadržajem ukupnih polifenola, defolijacija u zoni grožđa početkom šare postigla je najviši sadržaj šećera i ukupnih kiselina, dok defolijacija iznad zone grožđa početkom šare sveobuhvatno imala je statistički najmanje značajan utjecaj na kemijski sastav grožđa sorte Graševina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Iva Šikuten (mentor)

Avatar Url Željko Andabaka (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ćorić, Mijo
Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Srijem, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Ćorić, M. (2021) 'Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Srijem', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\'{C}ori\'{c}, Mijo}, year = {2021}, pages = {24}, keywords = {defolijacija, gro\v{z}\dje, fenofaza, Gra\v{s}evina}, title = {Utjecaj defolijacije na kemijski sastav gro\v{z}\dja sorte 'Gra\v{s}evina' u uvjetima vinogorja Srijem}, keyword = {defolijacija, gro\v{z}\dje, fenofaza, Gra\v{s}evina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\'{C}ori\'{c}, Mijo}, year = {2021}, pages = {24}, keywords = {defoliation, grapes, phenophase, Gra\v{s}evina}, title = {Influence of partial defoliation on the chemical composition of grapes of the 'Gra\v{s}evina' variety in conditions wine growing region Srijem}, keyword = {defoliation, grapes, phenophase, Gra\v{s}evina}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font