Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1146265

Proizvodnja škroba iz krumpira


Čančarević, Katarina
Proizvodnja škroba iz krumpira, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1146265 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja škroba iz krumpira
(Starch Production from Potatoes)

Autori
Čančarević, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
08.09

Godina
2021

Stranica
17

Mentor
Jozinović, Antun

Ključne riječi
škrob ; krumpir ; proizvodnja ; primjena
(starch ; potato ; production ; application)

Sažetak
Škrob, kao glavni predstavnik polisaharida, zbog velikog potencijala, nastoji se maksimalno izolirati iz namirnica bogatih njime te kao takav maksimalno iskoristiti. Jedna od sirovina bogata upravo škrobom je krumpir. Zbog niza prednosti škroba dobivenog isključivo iz ove namirnice, industrija proizvodnje škroba iz krumpira postigla je velik interes. Ona za cilj ima dobiti što veći prinos škroba te što veću čistoću samog škroba od različitih drugih nečistoća što zahtjeva vrlo složen i precizan postupak proizvodnje uključujući niz koraka. Cilj ovog rada je opisati svojstva krumpira te škroba, objasniti postupak proizvodnje škroba iz krumpira kao i njegovu primjenu u ostalim industrijama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Antun Jozinović (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Čančarević, Katarina
Proizvodnja škroba iz krumpira, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Čančarević, K. (2021) 'Proizvodnja škroba iz krumpira', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}an\v{c}arevi\'{c}, Katarina}, year = {2021}, pages = {17}, keywords = {\v{s}krob, krumpir, proizvodnja, primjena}, title = {Proizvodnja \v{s}kroba iz krumpira}, keyword = {\v{s}krob, krumpir, proizvodnja, primjena}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}an\v{c}arevi\'{c}, Katarina}, year = {2021}, pages = {17}, keywords = {starch, potato, production, application}, title = {Starch Production from Potatoes}, keyword = {starch, potato, production, application}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font