Pregled bibliografske jedinice broj: 1146176
Anketno istraživanje o utjecaju virusa COVID-19 na konzumaciju plodova voća
Anketno istraživanje o utjecaju virusa COVID-19 na konzumaciju plodova voća // 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 734-739 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 1146176 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Anketno istraživanje o utjecaju virusa COVID-19 na konzumaciju plodova voća
(Research by surveying the influence of coronavirus on fruit consumption)
Autori
Šnajder Ivica ; Zima, Dinko ; Jakobović, Mario ; Soldo, Anamaria
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma
/ Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko - Osijek : Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021, 734-739
Skup
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 05.09.2021. - 10.09.2021
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
konzumacija voća ; pandemija ; COVID-19
(fruit consumption ; pandemic ; COVID-19)
Sažetak
Konzumacija voća doživjela je ogroman porast u proteklom desetljeću obzirom da rezultati brojnih istraživanja ukazuju na pozitivan učinak sastojaka voća na zdravlje čovjeka. Širenje novog korona virusa, SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19 uzrokuje neviđen učinak na sva tržišta hrane, uključujući tržište voća i povrća. Cilj istraživanja bio je utvrditi da li pandemija virusom COVID-19 ima utjecaj na konzumaciju plodova voća. Istraživanje je provedeno putem Google obrasca unutar kojeg je provedena anketa koja je potom objavljena na društvenoj mreži Facebook. Dobiveno je ukupno 463 odgovora. Na pitanje da li smatraju da konzumacija voća utječe na stanje imunološkog sustava 97, 2 % ispitanika je odgovorilo potvrdno, što dovoljno govori o dovoljno educiranosti i važnosti konzumacije voća. Prema provedenoj anketi 85, 1 % ispitanika smatra da situacija uzrokovana virusom COVID -19 nije otežala nabavu svježeg voća. 86, 4% ispitanika smatra da im se nisu promijenile prehrambene navike vezane za konzumaciju voća za vrijeme pandemije uzrokovane virusom COVID- 19.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija, Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi