Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1144970

SUVREMENE METODE MIKROBIOLOŠKE STABILIZACIJE VINA


Nikić, Anamarija
SUVREMENE METODE MIKROBIOLOŠKE STABILIZACIJE VINA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1144970 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
SUVREMENE METODE MIKROBIOLOŠKE STABILIZACIJE VINA
(MODERN METHODS OF MICROBIOLOGICAL STABILIZATION OF WINE)

Autori
Nikić, Anamarija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.09

Godina
2021

Stranica
35

Mentor
Jagatić Korenika, Ana-Marija

Ključne riječi
sumporov dioksid, mikroorganizmi, alternative, zdravstvene poteškoće, prirodni enološki proizvodi
(sulfur dioxide, microbial spoilage, alternatives, health problems, natural enological products)

Sažetak
Sumporov dioksid je kao enološki preparat gotovo nezaobilazni dio vinarske proizvodnje. Njegovom upotrebom kontrolira se mikrobiološka aktivnost u vinu. Najučinkovitiji način sprječavanja mikrobiološkog kvarenja je poznavanje faza i uvjeta u kojima su određeni mikroorganizmi aktivni i otkrivanje potencijalnih simptoma tijekom proizvodnje vina. Brojni znanstvenici već su dugi niz godina uključeni u pronalazak prirodnih i manje štetnih alternativa sumporovom dioksidu, koji može uzrokovati zdravstvene poteškoće kod manjeg dijela osjetljivog stanovništva. Strategije dostupne u vinarskoj proizvodnji razvijale su se zajedno s potrebama proizvođača i potrošača, koji sve više cijene prirodne proizvode te svoj izbor često uvjetuju na taj način.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Nikić, Anamarija
SUVREMENE METODE MIKROBIOLOŠKE STABILIZACIJE VINA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Nikić, A. (2021) 'SUVREMENE METODE MIKROBIOLOŠKE STABILIZACIJE VINA', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Niki\'{c}, Anamarija}, year = {2021}, pages = {35}, keywords = {sumporov dioksid, mikroorganizmi, alternative, zdravstvene pote\v{s}ko\'{c}e, prirodni enolo\v{s}ki proizvodi}, title = {SUVREMENE METODE MIKROBIOLO\v{S}KE STABILIZACIJE VINA}, keyword = {sumporov dioksid, mikroorganizmi, alternative, zdravstvene pote\v{s}ko\'{c}e, prirodni enolo\v{s}ki proizvodi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Niki\'{c}, Anamarija}, year = {2021}, pages = {35}, keywords = {sulfur dioxide, microbial spoilage, alternatives, health problems, natural enological products}, title = {MODERN METHODS OF MICROBIOLOGICAL STABILIZATION OF WINE}, keyword = {sulfur dioxide, microbial spoilage, alternatives, health problems, natural enological products}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font