Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1144915

Usporedba standardizirane i modificirane EZ- DripLoss metode određivanja sposobnosti zadržavanja vode u pilećem mesu


Golub, Karla
Usporedba standardizirane i modificirane EZ- DripLoss metode određivanja sposobnosti zadržavanja vode u pilećem mesu, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1144915 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba standardizirane i modificirane EZ- DripLoss metode određivanja sposobnosti zadržavanja vode u pilećem mesu
(Comparison of standard and modified EZ-DripLoss method for determination of water holding capacity in chicken meat)

Autori
Golub, Karla

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.09

Godina
2021

Stranica
50

Mentor
Kaić, Ana

Ključne riječi
sposobnost zadržavanja vode ; pileće meso ; EZ-DripLoss metoda
(water holding capacity ; chicken meat, EZ-DripLoss method)

Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada je usporediti standardiziranu (EZ_S) i modificiranu EZ-DripLoss metodu (EZ_M) određivanja sposobnosti zadržavanja vode (SZV) u pilećem mesu. U istraživanju je korišteno 40 pilećih prsa izuzetih od tovnih pilića linije Ross 308 u dobi od 35 dana. U EZ_S metodi uzorci nisu bili vagani prilikom izuzimanja te se za izračun koristila masa praznog spremnika, masa spremnika sa mesom i mesnim sokom te masa spremnika sa mesnim sokom. U EZ_M su uzorci bili vagani nakon izuzimanja te se za izračun koristila njihova početna i završna masa. Potvrđena je jaka pozitivna korelacija SZV pilećeg mesa utvrđena EZ_S i EZ_M nakon 24, 48 i 72 sata. Vrijednosti utvrđene EZ_M nakon 24, 48 i 72 sata veće su negoli iste utvrđene EZ_S. Pri usporedbi rezultata istraživanja potrebno je uzeti u obzir korištenu metodu utvrđivanja SZV na pilećem mesu, statističku obradu i prikaz dobivenih rezultata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ana Kaić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Golub, Karla
Usporedba standardizirane i modificirane EZ- DripLoss metode određivanja sposobnosti zadržavanja vode u pilećem mesu, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Golub, K. (2021) 'Usporedba standardizirane i modificirane EZ- DripLoss metode određivanja sposobnosti zadržavanja vode u pilećem mesu', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Golub, Karla}, year = {2021}, pages = {50}, keywords = {sposobnost zadr\v{z}avanja vode, pile\'{c}e meso, EZ-DripLoss metoda}, title = {Usporedba standardizirane i modificirane EZ- DripLoss metode odre\djivanja sposobnosti zadr\v{z}avanja vode u pile\'{c}em mesu}, keyword = {sposobnost zadr\v{z}avanja vode, pile\'{c}e meso, EZ-DripLoss metoda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Golub, Karla}, year = {2021}, pages = {50}, keywords = {water holding capacity, chicken meat, EZ-DripLoss method}, title = {Comparison of standard and modified EZ-DripLoss method for determination of water holding capacity in chicken meat}, keyword = {water holding capacity, chicken meat, EZ-DripLoss method}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font