Pregled bibliografske jedinice broj: 1144209
Mišljenje mladih potrošača o kvaliteti smrznutog pilećeg mesa
Mišljenje mladih potrošača o kvaliteti smrznutog pilećeg mesa // 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 599-604 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1144209 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mišljenje mladih potrošača o kvaliteti smrznutog
pilećeg mesa
(Young consumers’ opinion on quality of frozen
chicken meat)
Autori
Gvozdanović, Kristina ; Kušec, Goran ; Lončarić, Ružica ; Djurkin Kušec, Ivona ; Kralik, Igor ; Kristić, Jelena ; Jelić Milković, Sanja ; Škrtić, Zoran ; Kralik, Zlata
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma
/ Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko - Osijek : Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021, 599-604
Skup
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 05.09.2021. - 10.09.2021
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
pileće meso ; potrošaći ; zamrznuto meso ; mišljenja
(chicken meat ; consumers ; frozen meat ; opinions)
Sažetak
Cilj istraživanja bilo je ispitati mišljenje mladih potrošača o kvaliteti zamrznutog pilećeg mesa. Prikupljanje podataka je provedeno metodom ankete gdje je kao instrument korišten anketni upitnik. Istraživanje je provedeno na uzorku od 92 studenta Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Rezultati istraživanja pokazali su da mladi potrošači smatraju da zamrzavanje pilećeg mesa negativno utječe na njegovu kvalitetu te da nije sigurnije za konzumaciju. Nadalje, smatraju da smrzavanje najviše utječe na promjenu boje mesa i njegovog izgleda. Rezultati provedene ankete mogu poslužiti kao okvir za buduća istraživanja drugih grupa ispitanika o mišljenju ima li smrzavanje mesa utjecaj na njegovu kvalitetu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Ivona Djurkin Kušec
(autor)
Sanja Jelić Milković
(autor)
Goran Kušec
(autor)
Ružica Lončarić
(autor)
Kristina Gvozdanović
(autor)
Jelena Kristić
(autor)
Zlata Kralik
(autor)
Igor Kralik
(autor)
Zoran Škrtić
(autor)