Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1144209

Mišljenje mladih potrošača o kvaliteti smrznutog pilećeg mesa


Gvozdanović, Kristina; Kušec, Goran; Lončarić, Ružica; Djurkin Kušec, Ivona; Kralik, Igor; Kristić, Jelena; Jelić Milković, Sanja; Škrtić, Zoran; Kralik, Zlata
Mišljenje mladih potrošača o kvaliteti smrznutog pilećeg mesa // 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 599-604 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 1144209 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mišljenje mladih potrošača o kvaliteti smrznutog pilećeg mesa
(Young consumers’ opinion on quality of frozen chicken meat)

Autori
Gvozdanović, Kristina ; Kušec, Goran ; Lončarić, Ružica ; Djurkin Kušec, Ivona ; Kralik, Igor ; Kristić, Jelena ; Jelić Milković, Sanja ; Škrtić, Zoran ; Kralik, Zlata

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko - Osijek : Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021, 599-604

Skup
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 05.09.2021. - 10.09.2021

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
pileće meso ; potrošaći ; zamrznuto meso ; mišljenja
(chicken meat ; consumers ; frozen meat ; opinions)

Sažetak
Cilj istraživanja bilo je ispitati mišljenje mladih potrošača o kvaliteti zamrznutog pilećeg mesa. Prikupljanje podataka je provedeno metodom ankete gdje je kao instrument korišten anketni upitnik. Istraživanje je provedeno na uzorku od 92 studenta Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Rezultati istraživanja pokazali su da mladi potrošači smatraju da zamrzavanje pilećeg mesa negativno utječe na njegovu kvalitetu te da nije sigurnije za konzumaciju. Nadalje, smatraju da smrzavanje najviše utječe na promjenu boje mesa i njegovog izgleda. Rezultati provedene ankete mogu poslužiti kao okvir za buduća istraživanja drugih grupa ispitanika o mišljenju ima li smrzavanje mesa utjecaj na njegovu kvalitetu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Gvozdanović, Kristina; Kušec, Goran; Lončarić, Ružica; Djurkin Kušec, Ivona; Kralik, Igor; Kristić, Jelena; Jelić Milković, Sanja; Škrtić, Zoran; Kralik, Zlata
Mišljenje mladih potrošača o kvaliteti smrznutog pilećeg mesa // 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 599-604 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Gvozdanović, K., Kušec, G., Lončarić, R., Djurkin Kušec, I., Kralik, I., Kristić, J., Jelić Milković, S., Škrtić, Z. & Kralik, Z. (2021) Mišljenje mladih potrošača o kvaliteti smrznutog pilećeg mesa. U: Rozman, V. & Antunović, Z. (ur.)56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma.
@article{article, author = {Gvozdanovi\'{c}, Kristina and Ku\v{s}ec, Goran and Lon\v{c}ari\'{c}, Ru\v{z}ica and Djurkin Ku\v{s}ec, Ivona and Kralik, Igor and Kristi\'{c}, Jelena and Jeli\'{c} Milkovi\'{c}, Sanja and \v{S}krti\'{c}, Zoran and Kralik, Zlata}, year = {2021}, pages = {599-604}, keywords = {pile\'{c}e meso, potro\v{s}a\'{c}i, zamrznuto meso, mi\v{s}ljenja}, title = {Mi\v{s}ljenje mladih potro\v{s}a\v{c}a o kvaliteti smrznutog pile\'{c}eg mesa}, keyword = {pile\'{c}e meso, potro\v{s}a\'{c}i, zamrznuto meso, mi\v{s}ljenja}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Gvozdanovi\'{c}, Kristina and Ku\v{s}ec, Goran and Lon\v{c}ari\'{c}, Ru\v{z}ica and Djurkin Ku\v{s}ec, Ivona and Kralik, Igor and Kristi\'{c}, Jelena and Jeli\'{c} Milkovi\'{c}, Sanja and \v{S}krti\'{c}, Zoran and Kralik, Zlata}, year = {2021}, pages = {599-604}, keywords = {chicken meat, consumers, frozen meat, opinions}, title = {Young consumers’ opinion on quality of frozen chicken meat}, keyword = {chicken meat, consumers, frozen meat, opinions}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font