Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1143062

Utjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´


Jagatić Korenika, Ana-Marija; Zorić, Ante; Ivić, Stipe; Preiner, Darko; Jeromel, Ana
Utjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´ // 56. HRVATSKI I 16. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA ; ZBORNIK RADOVA / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 692-696 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)


CROSBI ID: 1143062 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´
(Influence of different strains of Saccharomyces and non-Saccharomyces sp. yeast on the chemical composition of cv. Babić wine)

Autori
Jagatić Korenika, Ana-Marija ; Zorić, Ante ; Ivić, Stipe ; Preiner, Darko ; Jeromel, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
56. HRVATSKI I 16. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA ; ZBORNIK RADOVA / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko - Osijek : Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021, 692-696

Skup
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 05.09.2021. - 10.09.2021

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
´Babić´, Lachancea thermotolerans, ne-Saccharomyces, polifenoli, Torulaspora delbrueckii
(Babić, Lachancea thermotolerans, non-Saccharomyces, polyphenols, Torulaspora delbrueckii)

Sažetak
Grožđe sorte ´Babić´ s položaja Jadrtovac u vinogorju Šibenik, korišteno je u istraživanju utjecaja različitih vrsta i sojeva Saccharomyces i ne-Saccharomyces sp. (Lachancea thermotolerans i Torulaspora delbrueckii) kvasaca, nakon čega su uspoređeni sastav i svojstva proizvedenih vina. Osnovna fizikalno- kemijska analiza provedena je prema metodama O.I.V.-a, pojedinačne organske kiseline i ukupni fenolni spojevi analizirani su spektrofotometrijski, a pojedinačni fenolni spojevi uz pomoć tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC). Utvrđene su značajne razlike u koncentracijama svih osnovnih parametara, s posebnim naglaskom na pojedinačne organske kiseline, ukupnu kiselost i ukupne fenole.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Jagatić Korenika, Ana-Marija; Zorić, Ante; Ivić, Stipe; Preiner, Darko; Jeromel, Ana
Utjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´ // 56. HRVATSKI I 16. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA ; ZBORNIK RADOVA / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 692-696 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
Jagatić Korenika, A., Zorić, A., Ivić, S., Preiner, D. & Jeromel, A. (2021) Utjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´. U: Rozman, V. & Antunović, Z. (ur.)56. HRVATSKI I 16. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA ; ZBORNIK RADOVA.
@article{article, author = {Jagati\'{c} Korenika, Ana-Marija and Zori\'{c}, Ante and Ivi\'{c}, Stipe and Preiner, Darko and Jeromel, Ana}, year = {2021}, pages = {692-696}, keywords = {´Babi\'{c}´, Lachancea thermotolerans, ne-Saccharomyces, polifenoli, Torulaspora delbrueckii}, title = {Utjecaj razli\v{c}itih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babi\'{c}´}, keyword = {´Babi\'{c}´, Lachancea thermotolerans, ne-Saccharomyces, polifenoli, Torulaspora delbrueckii}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Jagati\'{c} Korenika, Ana-Marija and Zori\'{c}, Ante and Ivi\'{c}, Stipe and Preiner, Darko and Jeromel, Ana}, year = {2021}, pages = {692-696}, keywords = {Babi\'{c}, Lachancea thermotolerans, non-Saccharomyces, polyphenols, Torulaspora delbrueckii}, title = {Influence of different strains of Saccharomyces and non-Saccharomyces sp. yeast on the chemical composition of cv. Babi\'{c} wine}, keyword = {Babi\'{c}, Lachancea thermotolerans, non-Saccharomyces, polyphenols, Torulaspora delbrueckii}, publisher = {Fakultet agrobiotehni\v{c}kih znanosti Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font