Pregled bibliografske jedinice broj: 1142531
Krem-proizvodi
Krem-proizvodi, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1142531 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Krem-proizvodi
(Sweet Spreads)
Autori
Smiljanović, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
22.07
Godina
2021
Stranica
36
Mentor
Ačkar, Đurđica
Ključne riječi
krem-proizvod ; sirovine ; industrijska proizvodnja ; konditorska industrija
(sweet spread ; ingredients ; industrial process ; confectionary)
Sažetak
Cilj ovog završnog rada bio je opisati sirovine za industrijsku proizvodnju krem-proizvoda i sam postupak proizvodnje te istražiti novosti na području konditorske industrije. Krem-proizvodi su proizvodi dobiveni otapanjem masti iznad temperature taljenja uz dodatak emulgatora, šećera i mlijeka u prahu te drugih sirovina. Sirovine za proizvodnju krem-proizvoda podvrgavaju se procesima valcanja i končiranja kako bi se dobila željena krem-masa. Krem- proizvodi moraju biti mazivi, a u promet se mogu stavljati kao kakao krem-proizvod, mliječni krem- proizvod, lješnjak, badem, kikiriki ili sličan krem-proizvod i krem proizvod s dodacima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
HRZZ-UIP-2017-05-8709 - Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda (COCOCHOCO) (Ačkar, Đurđica, HRZZ ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Đurđica Ačkar
(mentor)