Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1142531

Krem-proizvodi


Smiljanović, Martina
Krem-proizvodi, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1142531 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Krem-proizvodi
(Sweet Spreads)

Autori
Smiljanović, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
22.07

Godina
2021

Stranica
36

Mentor
Ačkar, Đurđica

Ključne riječi
krem-proizvod ; sirovine ; industrijska proizvodnja ; konditorska industrija
(sweet spread ; ingredients ; industrial process ; confectionary)

Sažetak
Cilj ovog završnog rada bio je opisati sirovine za industrijsku proizvodnju krem-proizvoda i sam postupak proizvodnje te istražiti novosti na području konditorske industrije. Krem-proizvodi su proizvodi dobiveni otapanjem masti iznad temperature taljenja uz dodatak emulgatora, šećera i mlijeka u prahu te drugih sirovina. Sirovine za proizvodnju krem-proizvoda podvrgavaju se procesima valcanja i končiranja kako bi se dobila željena krem-masa. Krem- proizvodi moraju biti mazivi, a u promet se mogu stavljati kao kakao krem-proizvod, mliječni krem- proizvod, lješnjak, badem, kikiriki ili sličan krem-proizvod i krem proizvod s dodacima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-UIP-2017-05-8709 - Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda (COCOCHOCO) (Ačkar, Đurđica, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Đurđica Ačkar (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Smiljanović, Martina
Krem-proizvodi, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Smiljanović, M. (2021) 'Krem-proizvodi', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Smiljanovi\'{c}, Martina}, year = {2021}, pages = {36}, keywords = {krem-proizvod, sirovine, industrijska proizvodnja, konditorska industrija}, title = {Krem-proizvodi}, keyword = {krem-proizvod, sirovine, industrijska proizvodnja, konditorska industrija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Smiljanovi\'{c}, Martina}, year = {2021}, pages = {36}, keywords = {sweet spread, ingredients, industrial process, confectionary}, title = {Sweet Spreads}, keyword = {sweet spread, ingredients, industrial process, confectionary}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font