Pregled bibliografske jedinice broj: 1139059
Razvoj poslovnog modela craft pekare
Razvoj poslovnog modela craft pekare, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1139059 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razvoj poslovnog modela craft pekare
(Development of business model of craft bakery)
Autori
Deverić, Vlatka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.07
Godina
2021
Stranica
33
Mentor
Njavro, Mario
Neposredni voditelj
Čop, Tajana
Ključne riječi
craft pekara, poslovni model, analiza poslovanja
(craft bakery, business model, business analysis)
Sažetak
Potrošači mijenjaju stavove o hrani koju konzumiraju i počinju obraćati sve više pažnje na njezin sastav i porijeklo. Promjenom svijesti potrošača javila se potreba za uporabom craft proizvoda. Craft proizvodnja vraća se korijenima i bazira se na tradicionalnoj izradi i recepturi samih proizvoda. U prehrambenoj industriji nalazimo različite craft proizvode poput kruha, kave, piva, itd. Ovim će završnim radom biti obuhvaćena ideja craft pekare, točnije razvoj poslovnog modela takvog poslovanja. Svi izračuni su temeljeni na četiri proizvoda kojima smo odredili prodajni potencijal i u razdoblju od pet godina prikazali dobit takvog poslovanja. Cijene proizvoda su određene prema marži na troškove proizvodnje te prate cijene samih konkurenata. Početna investicija iznosi 478.100, 00 HRK, dio sredstava u iznosu od 178.100, 00 HRK bit će financiran vlastitim sredstvima dok će ostatak biti financiran iz bespovratnih sredstava Europske unije. Uz pomoć izračuna strukture prihoda i troškova utvrđeno je da će poduzeće poslovati s pozitivnim predznakom već u trećoj godini.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb