Pregled bibliografske jedinice broj: 1137326
Modificirana ambalaža za pakiranje mesa
Modificirana ambalaža za pakiranje mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 4; 266-269 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 1137326 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Modificirana ambalaža za pakiranje mesa
(Modified atmosphere for meat packaging)
Autori
Jakobek, Lidija
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 23
(2021), 4;
266-269
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
antimikrobne tvari ; ambalaža ; meso ; kvaliteta ;
(antimicrobial substances ; package ; meat ; quality ;)
Sažetak
Ambalaža za meso mora očuvati kvalitetu mesa kroz cijeli vijek trajanja. Ova zaštitna uloga ambalaže jedna je od osnovnih funkcija ambalaže. Da bi ambalaža ispunila svoju osnovnu funkciju, važni su dobro odabrani ambalažni materijali, ali i način pakiranja. Meso se može pakirati u modificiranoj atmosferi. Nova istraživanja ukazuju na razvijanje novih kombinacija u kojima se, uz pakiranje u modificiranoj atmosferi, mogu upotrijebiti prirodni ekstrakti s antimikrobnim djelovanjem koji dodatno pomažu u čuvanju kvalitete mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Lidija Jakobek Barron
(autor)