Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 113617

Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom čuvanja


Županić, Anita
Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom čuvanja, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 113617 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom čuvanja
(The changes in apple chemical composition during storage)

Autori
Županić, Anita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
02.07

Godina
2003

Stranica
22

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
jabuka; čuvanje; kemijski sastav; gorke pjege
(apple; storage; chemical composition; bitter pit)

Sažetak
Istraživan je utjecaj čuvanja u normalnoj atmosferi na promjene u kemijskom sastavu jabuke 'Idared'. Od svih istraživanih makrobiogenih elemenata, jedino je fosfor bio signifikantan u odnosu na vrijeme čuvanja. Kalcij je imao dovoljno visoku razinu, što ukazuje da on nije uvijek primarni čimbenik nastanka fizioloških bolesti.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Županić, Anita
Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom čuvanja, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Županić, A. (2003) 'Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom čuvanja', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}upani\'{c}, Anita}, year = {2003}, pages = {22}, keywords = {jabuka, \v{c}uvanje, kemijski sastav, gorke pjege}, title = {Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom \v{c}uvanja}, keyword = {jabuka, \v{c}uvanje, kemijski sastav, gorke pjege}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}upani\'{c}, Anita}, year = {2003}, pages = {22}, keywords = {apple, storage, chemical composition, bitter pit}, title = {The changes in apple chemical composition during storage}, keyword = {apple, storage, chemical composition, bitter pit}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font