Pregled bibliografske jedinice broj: 113617
Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom čuvanja
Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom čuvanja, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 113617 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjene kemijskog sastava plodova jabuke tijekom čuvanja
(The changes in apple chemical composition during storage)
Autori
Županić, Anita
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
02.07
Godina
2003
Stranica
22
Mentor
Jemrić, Tomislav
Ključne riječi
jabuka; čuvanje; kemijski sastav; gorke pjege
(apple; storage; chemical composition; bitter pit)
Sažetak
Istraživan je utjecaj čuvanja u normalnoj atmosferi na promjene u kemijskom sastavu jabuke 'Idared'. Od svih istraživanih makrobiogenih elemenata, jedino je fosfor bio signifikantan u odnosu na vrijeme čuvanja. Kalcij je imao dovoljno visoku razinu, što ukazuje da on nije uvijek primarni čimbenik nastanka fizioloških bolesti.
Izvorni jezik
Hrvatski